De to indiske AMCA- og TEDBF-programmene vil snart bli drevet av det franske selskapet Safran

Det offisielle besøket til den indiske statsministeren Narendra Modi i Frankrike, i anledning feiringen av 14. juli, var en mulighet til å kunngjøre en rekke initiativer rettet mot å styrke det fransk-indiske strategiske partnerskapet, både når det gjelder forsvarsspørsmål enn andre områder, inkludert sivile kjernekraft.

Beyond den kommende ordren på 26 ombordværende kampfly Rafale M og 3 Scorpene ubåter, ble flere samarbeid annonsert i felles utforming av et nytt luftkampsystem, uten at det var kjent om det var AMCA eller TEDBF. Informasjonen fra den felles pressemeldingen var imidlertid til da ganske vage, selv spørsmålet om samarbeid på turbojet-feltet ble nevnt.

Vi vet nå mer om dette, takket være en ny artikkel fra irdw.org, som så langt ikke har tatt feil i disse forventningene. Faktisk, ifølge ham, ville lanseringen av programmet som tar sikte på å designe kampflyet som skal erstatte Su-30MKI i det indiske luftvåpenet, bare være ett skritt unna den offisielle lanseringen.

Safran skal utvikle turbojetmotoren AMCA og TEDBF

Fremfor alt vil dette programmet bli utviklet med støtte fra den franske luftfartsindustrien, spesielt den nye turbojetmotoren som skal drive enheten, som vil bli utviklet med det franske selskapet Safran.

den franske motorprodusenten Safran vil trolig utvikle turbojetmotoren for det indiske AMCA-programmet
AMCA-kampflyet vil bli drevet av en reaktor som er utviklet av franske Safran

I følge informasjon samlet inn av nettstedet, kan utviklingen av Advanced Medium Combat Aircraft-programmet begynne når Cabinet Committee on Security, eller CSS, har gitt sin tilslutning og frigitt 15.000 1,7 crores, eller €XNUMX milliarder, for å starte arbeid og utvikle prototyper .

Mens den første versjonen av flyet vil bli drevet av amerikanske General Electrics F414 turbojetmotor, vil produksjonsversjonen av MK2 være utstyrt med to nye generasjons turbojetmotorer som er utviklet i samarbeid med det franske selskapet Safran, reaktorer som også vil utstyre den nye indiske marinen. carrier-basert jagerfly, Twin Engined Deck-Based Fighter eller TEDBF-programmet.

5 skvadroner for å utstyre for 400 turbojetfly


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Fighter Aviation | Konstruksjon av militære fly | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler