Japan motsetter seg Saudi-Arabias inntreden i GCAPs sjette generasjons kampflyprogram

Japan nekter å la Saudi-Arabia bli med i GCAP 6. generasjons kampflyprogram, og slår et nytt slag for forholdet mellom London og Riyadh i dette området, etter tyskernes avslag på å levere 48 Eurofighters Typhoon i tillegg til landets luftstyrker.

Mens utviklingskostnadene for kampfly og deres systemer fortsetter å vokse, er fristelsen stor for europeiske land med teknologiske ferdigheter, men ikke budsjettressursene til å gjøre det, til å henvende seg til internasjonale partnere, for å gi finansiering.

Dette er grunnen til at de to europeiske 6. generasjons kampflyprogrammene i dag, FCAS pilotert av Frankrike på den ene siden, og britiske GCAP på den andre, er utformet i form av partnerskap. , henholdsvis med Tyskland og Spania for FCAS, Italia og Japan på den andre.

Imidlertid er internasjonalt teknologisk samarbeid ledsaget av mange vanskeligheter når det gjelder industriell deling, til det punktet at det noen ganger truer programmets bærekraft.

I denne sammenheng kan integrering av land med betydelige økonomiske ressurser, men redusert forsvarsindustri, fremstå som en sjelden mulighet. Dette er uten den minste tvil hva britene og italienerne sa da den saudiske kronprinsen, Mohammed Ben Salman, informerte Japans statsminister Fumio Kishida om at han var klar til å bli med i GCAP-programmet, i anledning sistnevntes besøk i Jeddah a. noen dager siden.

Dessverre for London, gjennom stemmen til sin forsvarsminister Yasukazu Hamada, har Tokyo gitt britiske og italienske håp. Faktisk, Japan har ikke til hensikt å ønske Saudi-Arabia velkommen inn i GCAP-programmet til tross for det gode forholdet til Riyadh, av flere grunner.

GCAP sjette generasjons jagerflyprogram interesserer Saudi-Arabia
Saudi-Arabia ønsker å bli med i GCAP 6. generasjons kampflyprogram

For det første frykter japanske myndigheter at ankomsten av en ny partner vil bremse programmet, og trekke ned med noen år den svært ambisiøse prognoseplanen som ble satt for noen måneder siden, og rettet mot å ta det nye jagerflyet i bruk. fra 2035.

Faktisk er en empirisk regel at kostnadene og forsinkelsene til et samarbeidsprogram øker med kvadratet på antall partnere. Men hvis GCAP-programmet med 3 partnere er utformet for å gå i bruk i 2035, bør det, i henhold til denne regelen, gli til 2038.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Internasjonalt teknologisk samarbeid Forsvar | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler