Formel 1-teknikk for å veilede utformingen av moderne kampfly?

Stilt overfor kinesisk teknologisk dynamikk ville design av amerikanske kampfly ha nytte av å hente inspirasjon fra metodene brukt av Formel 1-team, ifølge Will Roper, tidligere direktør for oppkjøp for det amerikanske luftforsvaret.

Mens han ledet anskaffelser for United States Air Force fra 2019 til 2021, gjorde Dr. Will Roper et dypt inntrykk på tankene til luftfartsteknikk med sine innovative ideer og dristige posisjoner innen luftfartsteknikk og ledelse av militære programmer.

Dr. Roper tok spesielt til orde for en massiv og koordinert bruk av digitale modeller og digital tvillingteknologi for raskt å designe nye enheter, mer spesialiserte, økonomiske og ment å forbli operative over en kortere tidsperiode, for å redusere tempoteknologien og dermed møte utfordringen fra Kina.

Den amerikanske flyvåpensekretæren i Biden-administrasjonen, Franck Kendall Jr, fulgte imidlertid ikke denne veien, snarere tvert imot. Ikke bare avsluttet han programmene lansert av Roper, men han implementerer en mye mer tradisjonell industriell doktrine, basert på store serier av dyre flerbruksenheter, slik som F-35-programmet eller det fremtidige NGAD-programmet.

Videre i møte med vanskeligheter i utviklingen av T-7A Red Hawk-trenerprogrammet som skal erstatte T-38 Talons som fortsatt brukes til å trene amerikanske jagerpiloter, har Mr. Kendall tatt litt avstand fra fordelene og fremfor alt modenheten ved bruken av digitale modeller brukt til militær luftfart.

REDBULL numerisk forsvarsforskning og utvikling | Trenings- og angrepsfly | Konstruksjon av militære fly
Digitale Formel 1-designmodeller kan prestere bedre enn flymodeller i dag, sier Will Roper

Det er nettopp dette som fikk Dr. Roper til å reagere under en intervju gitt til det amerikanske nettstedet breakingDefense.com. Selv om han var lavmælt siden han kom tilbake til det sivile livet, har den tidligere Air Force Acquisitions Czar vært opptatt av å forsvare stillingene han tok da han ledet Air Force-oppkjøpene.

Derfor, ifølge ham, ville militær luftfartsdesign, men også regjeringsprogrammene som overvåker dem, ha stor nytte av å hente inspirasjon fra måten Formel 1-teamene jobber på, som også gjør massiv bruk av digital tvillingteknologi.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarets forskning og utvikling | Trenings- og angrepsfly | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler