Sikte Warszawa for høyt for de polske væpnede styrkene?

La Polen fungerer som en hare i Europa når det gjelder forsvarsinnsatsen og moderniseringen av de polske væpnede styrkene de siste årene, og mer spesielt siden begynnelsen av den russiske aggresjonen mot Ukraina. Allerede før angrepet på Kiev var Warszawa blant NATOs utmerkede studenter på dette området, med en forsvarsinnsats på 2,5 %, og ga kun etter for USA og Hellas i dette området.

Siden den gang har polske myndigheter gjort konstruksjonen av landets militære verktøy til et viktig strategisk mål, ved raskt å målrette en forsvarsinnsats utover 3,5 % av BNP, og ved å multiplisere kunngjøringer og kontraktsinnhenting.

En enestående innsats for de polske væpnede styrker

Det må sies at disse kunngjøringene kan imponere, med ambisjonen om å gå fra 4 til 6 mekaniserte divisjoner innen 2035, anskaffelsen av 1350 M1 Abrams og K2 kampvogner, 1400 Borsuk infanteri kampkjøretøyer, 96 Apache panservernhelikoptre eller nesten 700 155 mm K9 og Krab selvgående kanoner, og like mange HIMARS og K239.

I luftsektoren, i tillegg til anskaffelsen av 34 F-35A annonsert i 2019, har Polen anskaffet 50 sørkoreanske FA-50 lette jagerfly, og øyner insisterende på KF-21 Boramae fra samme byggherre, med en kunngjort tidsplan for 2026. I marinefeltet startet byggingen av den første fregatten til Miecznick-programmet denne uken, mens ORKA ubåtprogram ble startet på nytt.

De første polske FA-50-ene ble tatt i bruk for noen dager siden
De første polske FA-50-ene ble tatt i bruk for noen dager siden

Selv romsektoren har blitt overtatt av Warszawa, med ordre, i desember i fjor, av to militære observasjonssatellitter fra franske Airbus DS. Faktisk tyder alt på at de polske hærene vil bli et formidabelt militært verktøy i årene som kommer, i stand til nesten på egenhånd å demme opp den russiske trusselen som ikke vil unnlate å dukke opp igjen når konflikten i Ukraina er over.

Vi kan også tenke at de nylige forsakelsene av vesteuropeere på temaet fortetting av den høyintensive kapasiteten til deres hærer, delvis er knyttet til vissheten om at Warszawa vil utgjøre en ufremkommelig isbre for de russiske hærene i årene som kommer.

Spenninger i menneskelige ressurser

Men i likhet med sine vestlige kolleger, ser også de polske hærene ut til å møte betydelige vanskeligheter innen menneskelige ressurser, noe som potensielt kan true det ekstraordinære verktøyet designet av regjeringen.

i henhold til en artikkel publisert av det polske forsvarsinformasjonsnettstedet Defense24.pl, ville de polske hærene faktisk møte betydelige spenninger i dette området, ikke knyttet til rekrutteringsvansker som i Vest-Europa eller USA, men til lojaliteten til dets ledere.

De polske væpnede styrkene møter også vanskeligheter når det gjelder menneskelige ressurser
De polske væpnede styrkene møter også vanskeligheter når det gjelder menneskelige ressurser

I følge artikkelen fremskynder således en rekke store ledere, offiserer, men også underoffiserer, som i dag utgjør ryggraden i kjeden for styring av hærene, deres pensjonisttilværelse, og truer tidenes pyramide og betydelige rangeringer av en effektiv. hæren.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Polen | Forsvarsanalyse | Artilleri

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler