US Navy trekker LCS Sioux City fra tjeneste bare 5 år etter innleggelse

Den amerikanske marinen har nettopp kunngjort tilbaketrekningen av LCS Sioux City, den sjette enheten i Freedom-klassen, selv om skipet kostet mer enn 6 milliard dollar og ble satt i drift i november 1, for bare 2018 år siden.

Å si at US Navy's Littoral Combat Ship eller LCS-program er en enorm fiasko ville nok vært en eufemisme. Faktisk, utover de mange tilbakeslagene som klasseskip møter Uavhengighet et Frihet Siden de ble tatt opp i aktiv tjeneste på slutten av 2000-tallet, har disse skipene aldri klart å gjøre det de var designet for å gjøre.

Opprinnelig var LCS-programmet ment å la den amerikanske marinen kompensere for tilbaketrekningen av OH Perry-klassens fregatter, samt den kommende pensjoneringen av Avenger-klassens minejegere. For dette måtte skipene i Freedom and Independence-klassen ha stor modularitet, slik at de kunne svare på et bredt spekter av oppdrag som spenner fra tilstedeværelse i soner med lavere intensitet, til anti-ubåtkrigføring og minekrigføring i strandsonen.

Stilt overfor de mange vanskelighetene som ble møtt, ble utviklingen av oppdragsmoduler avbrutt i 2015, noe som etterlot skip dårlig bevæpnet og ute av stand til å utføre spesialiserte oppdrag som ASW eller minekrigføring. Samtidig reduserer oppstrammingen av internasjonale spenninger det offensive og defensive potensialet til disse skipene, som er utilstrekkelige til å bli engasjert mot den kinesiske eller russiske marinen.

Faktisk, fra midten av de foregående tiårene, påtok den amerikanske marinen seg å radikalt redusere volumet av LCS som skulle leveres. Den håpet dermed å frigjøre menn og midler til å bevæpne et nytt program med fregatter som for tiden blir designet, som senere skulle bli Constellation-klassen. Dette var imidlertid uten å ta hensyn til konservatismen til amerikanske parlamentarikere, og deres interesser i å forsvare fortsettelsen av programmer for å styrke deres lokalpolitiske image.

uavhengighet LCS Surface Fleet | Militære marinekonstruksjoner | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger
De to første LCS-ene i uavhengighetsklassen er allerede trukket ut av tjenesten

Hvis LCS-programmet opprinnelig skulle levere 50 skip, ble det imidlertid redusert til 32 skrog i møte med oppfordringene fra marinen, de siste enhetene var fortsatt under bygging i Austral- og Lockheed-Martin-verftene.

Men med utviklingen av spenninger, kinesiske og russiske militære ressurser og vanskelighetene som den amerikanske marinen møter i budsjett- og HR-spørsmål, har den i tre år tatt en stor konflikt med Kongressen for å fjerne så mange LCS som mulig fra tjeneste , da de ikke kan forhindres fra å bli levert.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Surface Fleet | Militær sjøkonstruksjon | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler