JetZero sitt Z-5 integrerte kroppstransportfly: en alliert militær ressurs, men en trussel mot Airbus

Det amerikanske flyvåpenet velger Z-5, utviklet av Startup JetZero og flyprodusenten Northrop-Grumman, for å studere prinsippet om den integrerte flykroppen og åpne for nye muligheter for fremtiden til sin flåte av strategisk transport og flytankere, med et øye med konkurranse med Airbus innen sivil transport.

For noen måneder siden, den amerikanske luftfartsgiganten Northrop-Grumman presenterte sin visjon om hvordan fremtiden for drivstoff kan se utl fra US Air Force. Prosjektet, betegnet Z-5, er utviklet av oppstarten JetZero, og er basert på prinsippet om Integrated Fuselage (Blended Wing Body eller BWB på engelsk), som garanterer redusert luftmotstand for betydelig økt ytelse.

Hvis det amerikanske flyvåpenet foreløpig ikke er i ferd med å velge sine fremtidige tankfly innenfor rammen av KCz-programmet, var det likevel følsomt for argumentene som ble fremsatt av designeren av B-2 Spirit og B-21 Raider. Faktisk har denne nettopp annonsert at den fville sette i gang byggingen av en Z-5 demonstrator innen 2027, for å tilegne seg teknologiske ferdigheter som, ifølge ham, vil være nyttige både for militær transport ... og for kommersiell transport.

Ytelsen til Z-5 fra JetZero er av interesse for det amerikanske flyvåpenet

Det må sies at Z-5, og mer generelt flyet designet etter prinsippet om den integrerte flykroppen, ikke mangler tiltrekning for militæret innen strategisk lufttransport og tanking under flyging, som for produsenter av transportfly. sivile, som Boeing.

Denne arkitekturen gjør det mulig å redusere luftmotstanden som genereres av flyrammen, vingene og motorene betydelig, ved å designe en bærende flyramme, tynne vinger og motorflyskroger i maskerte deler for å redusere luftmotstanden. I tillegg gjør denne formen det mulig å designe mer kompakte enheter som har samme bæreevne som de lange rørformede foringene som for tiden er i bruk.

JetZero sin Z-5 er basert på en integrert arkitektur av flykroppstypen

Alt dette reduserer luftmotstanden til flyet, samtidig som løftet øker, for å redusere forbruket med nesten 50 % ved lik belastning, og dermed øke autonomien eller radiusen til flyet med samme mengde. I tillegg tillater det økte løftet av flyrammen at fly har lavere stallhastighet, og følgelig kan ta av og lande over kortere avstander.

Fra et militært synspunkt kan selvsagt slike forestillinger vekke stor interesse. De ville faktisk gjøre det mulig å designe et strategisk transportfly, etterfølger til C-17, i stand til å transportere større last over betydelige avstander, alle med kortere rullebaner.

I det nå svært strategiske feltet med tanking under flyging, garanterer de en i stor grad utvidet autonomi, for å gi et potensielt svar på utfordringen som Stillehavsteatret representerer for USA.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarets forskning og utvikling | Transport Luftfart | Tankfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler