Misnøyen øker mot SSN-AUKUS-programmet i Australia, inkludert i det regjerende Arbeiderpartiet

I 2022, noen måneder etter at de ble annonsert, nøt AUKUS-alliansen og SSN-AUKUS-programmet, som samler Australia, Storbritannia og USA, og som planlegger å gi Royal Australian Navy åtte underatomangrepsseilere. betydelig folkelig støtte i Australia.

På den tiden sa faktisk 33 % av australierne at de var veldig positive til disse programmene, mens 37 % sa at de var litt positive. Bare 11 % av de spurte var sterkt imot design og anskaffelse av atomangrepsubåter av den australske marinen.

368 milliarder dollar senere, det foreløpige budsjettet til SSN-AUKUS-programmet som planlagt av Labour-regjeringen til Antony Albanese, har offentlig oppfatning endret seg betydelig om dette emnet.

i henhold til en meningsmåling utført i mars i fjor, av samme organisasjon som den som er nevnt ovenfor, støttet 26 % av respondentene programmet sterkt (-7 %), mens 41 % sa at de var ganske positive (+4 %), 21 % var heller imot (+4 %). EN andre meningsmåling, produsert på samme tid av et annet institutt, antydet til og med at folkelig støtte til programmet nå var på nivå med de som motsatte seg det.

Lansering av en SSN Virginia Block IV
Tre til fem av Australias åtte SSN-er vil være Virginia-klasse skip designet og bygget i USA uten australsk industriinvolvering

Denne dynamikken ble overført til konvensjonen til det nåværende regjerende australske arbeiderpartiet, som ble holdt i Brisbane denne uken. Faktisk har venstrefløyen av partiet, så vel som de mektige fagforeningene som utgjør det, søkt et forslag spesielt rettet mot å forhindre videreføring av SSN-AUKUS-programmet støttet av den albanske regjeringen.

For motstandere av programmet har det egentlig ikke funnet sted noen offentlig debatt om emnet, spesielt siden den offentlige oppfatningen av realiteten til den kinesiske trusselen langt fra er så tydelig som AUKUS-målingene tilsier.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Internasjonalt teknologisk samarbeid Forsvar | Australia | Militære marinekonstruksjoner

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler