Den polske hæren vil motta 700 tunge CBWP-infanterikampkjøretøyer

De nye polske CBWP-infanterikampvognene, beregnet på å følge M1 Abrams tunge stridsvogner, har mottatt godkjenning fra Forsvarsdepartementet, som nettopp har signert rammeavtalen for å begynne designen.

De siste månedene har den polske forsvarsministeren, Mariusz Błaszczak, blitt den beste vennen til alle informasjonssider og magasiner som omhandler forsvarsnyheter. Det går faktisk ikke en uke uten at han kunngjør et stort nytt forsvarsprogram for de polske hærene.

Selv i disse tider med hetebølger og slutten av sommeren, som ikke er særlig befordrende for kunngjøringer i dette området, er det ikke noe unntak fra denne regelen. Dermed varslet han i slutten av forrige uke at han hadde godkjent rammeavtalen for design og produksjon av 700 tunge kampvogner for infanteri fra CBWP-programmet (For ciężkich bojowych wozów piechoty på polsk, bokstavelig talt tungt kampvogn for infanteri).

700 CBWP infanteri kampvogner for den polske hæren

Disse 700 pansrede kjøretøyene, designet på chassiset til KRAB og K9 selvgående kanoner, begge i tjeneste med den polske hæren, vil være ment å støtte de rundt 350 M1 Abrams tunge stridsvognene bestilt fra USA. De 1.400 Borsuk (grevling) middels infanterikampkjøretøyene vil følge de 1000 K2 og K2PL svarte stridsvognene Panther sørkoreanere.

CBWP-infanterikampkjøretøyer vil stole på samme chassis som AHS Krab
CBWP infanteri kampkjøretøyer vil være basert på samme chassis som AHS Krab

Selv om lite informasjon ennå er tilgjengelig om CBWP-programmet, ser det ut til at det pansrede kjøretøyet vil være betydelig tyngre og bedre beskyttet enn Borsuk, sporet og drevet av en kraftigere motorenhet. Den vil bære det samme mannskapet på tre, men vil bære åtte væpnede soldater sammenlignet med 6 for Borsuk.

Den vil også kunne motta ekstra rustning, i form av reaktive murstein, men også tilleggsplater, samt et APS hard-kill aktivt beskyttelsessystem, modellen som ikke er definert til dags dato. Undervognen vil også bli forsterket for å bedre motstå miner og andre IED-er.

ZSSW-30-tårnet til BPW Borsuk

På den annen side vil den bruke det samme robottårnet ZSSW-30 som BPW Borsuk og KTO Rosomak, et 8×8 pansret kjøretøy, en variant av den finske Patria AMV, også bestilt av de polske hærene i 997 eksempler. Halvparten skal produseres som en infanteri-kampvognversjon, og den andre som en pansret personellvogn bevæpnet med et 12,7 mm tungt maskingevær.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense-logo 93x93 2 kampkjøretøy for infanteri | Bygging av pansrede kjøretøy | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler