Washington satser på en Sør-Korea-Japan-allianse, mot Kina, Nord-Korea og Russland i Stillehavet

President Biden forsøker å bygge en Sør-Korea-Japan-allianse for å møte økende spenninger og trusler i teatret i det vestlige Stillehavet, ved å invitere statsoverhoder fra begge land sammen til Camp David.

Med 18 AEGIS destroyere, mer enn 40 angrepsubåter, rundt femti fregatter og mer enn 600 kampfly, ville den militære makten som en koordinert aksjon fra sjø- og luftstyrkene i Sør-Korea og Japan ville representere, være betydelig. . Det kan til og med vise seg å være tilstrekkelig til å begrense den økende makten til de kinesiske, russiske og nordkoreanske hærene i dette området.

Dette militære potensialet har absolutt ikke unngått Washington, som sliter med å holde tritt med det industrielle og teknologiske tempoet pålagt av Beijing. Imidlertid, og i motsetning til europeiske land som har klart å bevege seg utover sin krigerske historie, har Seoul og Tokyo alltid hatt, de siste tiårene, forhold som er mildt sagt urolige.

Det er snakk om perioden fra 1910 til 1945, preget avinvasjon og påfølgende okkupasjon av den koreanske halvøya av Empire of Japan. Dette ble ledsaget av en rekke overgrep begått av de keiserlige styrkene, samt den massive utnyttelsen av koreansk arbeidskraft ansett som "underlegen" av okkupanten.

Hvis det moderne Japan åpenbart ikke lenger har mye med sin keiserlige stamfar å gjøre, forblir harme kraftig i Sør-Korea mot Japan, og blir jevnlig utnyttet til valgformål med en nasjonalistisk tendens, spesielt for å kreve erstatning for Tokyos del.

En Sør-Korea-Japan-allianse ville danne betydelig marine- og luftmakt i det vestlige Stillehavet.
En Sør-Korea-Japan-allianse ville danne betydelig marine- og luftmakt i det vestlige Stillehavet.

På sin side mener den japanske politiske klassen, og mer spesielt det nasjonalistisk-tilbøyelige Liberal Democratic Party, ved makten siden 2012, at den allerede har løst problemet, og har ikke til hensikt å tjene som et springbrett for sørkoreansk internpolitikk.

Hvis visse fremskritt hadde blitt oppnådd av Washington på 2010-tallet, Forholdet mellom de to landene forverret seg igjen i 2019, til det punktet at det ble vedtatt en lov av det sørkoreanske parlamentet som forbyr normalisering av forholdet til Tokyo inntil en offisiell unnskyldning og økonomisk kompensasjon er oppnådd.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære allianser | Sør-Korea | FORENTE STATER

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler