Boeing F-15EX Eagle II nærmer seg Indonesia, og sin første eksportordre

Den indonesiske forsvarsministeren Prabowo Subianto signerte en MoU 21. august for 24 F-15EX Eagle II for det indonesiske flyvåpenet, under sitt besøk på Boeing-anlegget i Saint-Louis som produserte flyene for det amerikanske luftvåpenet.

Tidlig i 2021, detaljerte den indonesiske flyvåpenets stabssjef luftmarskalk Fajar Prasetyo kommende anskaffelsesplaner for å modernisere landets luftstyrker. For å erstatte Su-30 og Su-27 som fortsatt er i drift, og de eldste F-16-ene, planla den å anskaffe 36 avioner Rafale franske, samt åtte amerikanske Boeing F-15EX Eagle II tunge jagerfly.

Det da presenterte målet om en ordre på disse to flyene innen utgangen av året virket overdrevent ambisiøst på den tiden. Og faktisk var det nødvendig å vente til året etter på den første ordren på 6 Rafale bli varslet, mens en forpliktelse på 42 fly ble signert av Jakarta.

Samme år, i februar 2022, oppnådde det indonesiske luftvåpenet og dets forsvarsminister, Prabowo Subianto, parlamentets samtykke til å forhandle en ordre på 36 F-15EX jagerfly.

MoU signert for 24 indonesiske F-15EX Eagle II

Etter halvannet år med forhandlinger ble den første fasen av denne ordren, redusert til 24 fly, fullført 21. august, medundertegnelsen, av Prabowo Subianto, av en MoU med Boeing-selskapet, om henne. Den indonesiske forsvarsministeren besøkte for anledningen Boeings industriområde i Saint-Louis, som produserer F-15EX Eagle II for US Air Force, men også F/A-18 E/F Super Hornet for US Navy.

Probowo Subianto boeing mou Fighters fly | Konstruksjon av militære fly | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger
Signering av MoU mellom Indonesia og Boeing, i St. Louis, Missouri, av Mark Spears (nestleder for jagerprogrammer i Boeing) og Marshall Yusuf Jauhari, under øynene til den indonesiske forsvarsministeren Prabowo Subianto.

For øyeblikket er ingen informasjon utover denne signaturen avslørt, enten det gjelder omfanget av den fremtidige kontrakten, kostnadene eller tidsplanen. Imidlertid kan vi anta at de 13 milliarder dollar som opprinnelig ble gitt av det indonesiske parlamentet, var utilstrekkelig for en flåte på 36 fly, eller tre skvadroner.

Videre er det bare et første trinn i en kompleks prosess, som fortsatt må innhente autorisasjon fra FMS og det amerikanske senatet, og fremfor alt gå gjennom vendingene i den indonesiske kredittfrigivelsesprosedyren. Det er med andre ord sannsynlig at den indonesiske F-15EX, dersom kontrakten skulle bli bekreftet, først ville komme i bruk ved slutten av tiåret, i beste fall.

Det er imidlertid en nødsituasjon for Jakarta-luftstyrkene. Uten å være på linje med amerikanske posisjoner, slik Japan eller Sør-Korea kan være, står Indonesia imidlertid overfor økende spenninger med Kina rundt de facto-annekteringen av Sør-Kinahavet vedlagt av Beijing.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta defense 114 Jagerfly | Konstruksjon av militære fly | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

1 KOMMENTAR

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler