96 polske AH-64E Apache-kamphelikoptre validert av FMS for 12 milliarder dollar

American Foreign Military Sales (FMS) har validert den polske forespørselen om 96 AH-64E Apache-helikoptre samt et stort lager ammunisjon, alt for 12 milliarder dollar. Mens fremtiden til kamphelikopteret er omstridt, hva blir fremtiden for denne mulige nye polske våpenordren?

12 milliarder dollar! Dette er det astronomiske beløpet godkjent av American Foreign Military Sales, angående neste ordre fra det polske forsvarsdepartementet, for å utstyre og bevæpne antitankkomponenten til dens fremtidige flåte av kamphelikoptre.

Det skal sies at på dette området, som i mange andre, tenker Warszawa stort. Døm selv: 96 Boeing AH-64E Apache-kamphelikoptre, den siste utviklingen av det berømte flyet, men også 1844 AGM-144R2 Hellfire anti-tank missiler, 460 AGM-179A JAGM anti-tank missiler, 508 FIM-92K Stinger air-37K luftmissiler samt 78 AN/APG-96 radarer og 2 MRFI 48 AN/APR-XNUMXB interferometre.

I tillegg kommer et stort parti med reservedeler, simulatorer samt en betydelig opplæringstjeneste. Hvis denne ordren skulle legges inn i sin helhet, ville det polske forsvaret ikke bare være den nest største operatøren av AH-64E i verden, men også ha den største flåten av tunge kamphelikoptre i Europa.

Hvordan fungerer Foreign Military Sales eller FMS?

Imidlertid må dette overskuddet av utstyr og kostnader tas med forsiktighet, fordi det faktisk bare er en maksimal autorisasjon gitt av Foreign Military Sales, eller FMS, til sine allierte.

Laget for å lette eksport av forsvarsutstyr fra amerikansk industri til sine allierte, lar FMS USAs allierte skaffe seg militært utstyr til standardene og betingelsene som Pentagon har oppnådd for sine egne hærer.

F35B Italia Kamphelikoptre | Militære allianser | Forsvarsanalyse
FMS gjør det mulig å standardisere og effektivisere allierte våpenordrer til den amerikanske forsvarsindustrien.

Dens rolle er å effektivisere integreringen av eksportordrer i produksjonsflyten, og å garantere større homogenitet i flåtene som er distribuert rundt om i verden, for å lette vedlikehold og utvikling. Den lar deg også teoretisk dra fordel av lavere produksjonskostnader med større serier.

Faktisk er godkjenningen og prisene gitt av FMS kun gyldige gjennom dets egne spesifikasjoner, nemlig integreringen av produksjonen som er planlagt i gjeldende planlegging, med prisene brukt på de amerikanske styrkene.

Dermed er det vanlig for FMS å systematisk estimere den største konvolutten som er etterspurt av USAs allierte, vel vitende om at "hvem kan gjøre mer, kan gjøre mindre". Svært ofte er kontraktene som til slutt signeres, som også må innhentes godkjenning fra den amerikanske lederen og kongressen for å bli validert, betydelig lavere enn estimatene som er gitt.

Saken om den fremtidige polske orden

Når det gjelder Polen, er det imidlertid meget mulig at den resulterende rekkefølgen er veldig nær estimatet gitt av FMS. Det er faktisk usannsynlig at polske myndigheter vil nedjustere volumet av flåten som har blitt en politisk markør, hvis PiS faktisk vinner parlamentsvalget i oktober.

K2 Svart Panther PL 01 e1670866364715 Kamphelikoptre | Militære allianser | Forsvarsanalyse
Polen har økt sine kontrakter om forsvarsutstyr de siste månedene, samt utgiftene som følger med.

Ellers kan vi på den annen side forvente en dyp avhør av flere kontrakter som forhandles i dag, som vi vet at de kumulative kostnadene vil i fremtiden veie tungt for den økonomiske helsen til landet.

Mer trivielt sagt, hvis PiS vinner det kommende valget, tyder alt på at kontrakten estimert av FMS vil bli utført fullt ut, selv om tidsplanen ennå ikke er offentliggjort, og etterlater en viss handlingsmargin til de polske lederne.

Ellers kan vi forvente at denne kontrakten rett og slett blir henlagt til glemselen, og at den nye regjeringen allerede vil få sitt arbeid kuttet med å reforhandle kontraktene som er signert og inngått for å bevare offentlige finanser.

Boeing AH-64E Apache kamphelikopter

En videreutvikling av AH-64D Longbow Apache, AH-64E drar nytte av en rekke forbedringer, inkludert nye T700-GE-701D-turbiner som hver yter 1 994 hk, 104 mer enn Longbows T700-GE-701C. Denne økningen i kraft, og en ny komposittrotor, gjør at den kan nå en høyere marsjfart, en høyere høyde og gi den større manøvrerbarhet.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta defense 114 kamphelikoptre | Militære allianser | Forsvarsanalyse

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med koden Metanniv24

Tilbudet gjelder fra 10. til 20. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler