De spanske hærene moderniserer og bestiller 394 VAC pansrede kjøretøy for 2 milliarder euro

Den spanske regjeringen har annonsert en ordre på 394 VAC pansrede kjøretøyer for å erstatte M113-ene i tjeneste med de spanske hærene, for et beløp på €2 milliarder.

I likhet med det store flertallet av europeiske hovedsteder, har Madrid de siste månedene forpliktet seg til å øke sin forsvarsinnsats for å svare på utviklingen av spenninger i Europa og i verden. I 2023, budsjettet til de spanske hærene når 12,5 milliarder euro, opp 1 milliard euro eller 8 % sammenlignet med 2022.

Denne innsatsen er imidlertid langt fra tilstrekkelig til å oppfylle NATOs standarder. Det representerer faktisk bare 1,2 % av spansk BNP, langt fra de 2 % som Alliansen krever for 2025, noe som gjør landet til det nest siste på rangeringen i dette området, med bare over 0,65 % luxemburgsk.

Dessuten har Madrid så langt ikke gitt en fast bane for å nå dette målet. Den intensive demokratiske vekslingen utenfor Pyreneene favoriserer heller ikke fremveksten av en stabil bane på mellomlang sikt i dette området.

På den annen side mangler ikke Spania ambisjoner, spesielt for utvikle sin forsvarsindustri. Landet har altså laget Navantia en stor aktør i markedet for militærfartøy, og oppnår suksess på den internasjonale scenen.

VAC pansrede kjøretøy vil bruke samme ASCOD-plattform som Pizarro VCI-er
VCI Pizarro vil dele den samme ASCOD-plattformen som den fremtidige VAC i de spanske hærene

Allerede svært tilstede innen militær lufttransport med CASA (Airbus-gruppen), har den også posisjonert seg sterkt innenfor FCAS 6. generasjons kampflyprogram, og oppnådd en tredjedel av programmets FoU-belastning til tross for manglende perspektiv i feltet mot Frankrike og Tyskland.

Dette er også tilfellet innen pansrede kjøretøy. Hvis de spanske hærene inntil nylig hovedsakelig var utstyrt med amerikansk og europeisk rustning, har Madrid gjort en betydelig innsats for å utvikle denne evnen.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats | Bygging av pansrede kjøretøy

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler