Med Type 054B vil den kinesiske marinen anskaffe en av de mest moderne fregattene for øyeblikket

Nylige bilder etter byggingen av den første av den kinesiske marinens nye Type 054B fregatter antydet en nært forestående lansering. Det er nå gjort, de første bildene av skipet ved kaien begynte å sirkulere søndag 27. august.

lenge etterlengtet, fordi den nye fregatten av Type 2017B ble annonsert siden 054, vil derfor slutte seg til den kinesiske marinen innen noen få måneder, og lanseringen av den første enheten har funnet sted 27. august.

Utover selve begivenheten, er denne lanseringen også en mulighet til å bekrefte eller avkrefte informasjonen som allerede hadde sirkulert om dette skipet som er bestemt til å bli den fremtidige høyytelses anti-ubåt krigføring eskorte. marinestyrker fra People's Liberation Army.

Den første observasjonen, den mest slående når vi ser på bildene av den nye fregatten på arbeidsdokken, er ingen ringere enn det enorme gapet som skiller den fra den forrige modellen, Type 054A Jiangkaï II fregatten, som ble tatt i bruk fra 2008 og produsert, til nå, 34 eksemplarer inkludert fire beregnet på den pakistanske marinen og betegnet Type 054A/P eller Turghril-klassen.

Type 054B vil være 50 % tyngre enn Type 054A fregatten

Faktisk er Type 054B mye mer imponerende enn forgjengeren, med en lengde på 147 meter sammenlignet med 134, samt en fjernlys (større bredde) på 18 meter sammenlignet med 16, og fremfor alt en mye mer strømlinjeformet arkitektur, som , for eksempel den nye FREMM av de fransk-italienske Aquitaine- eller Bergamini-klassene.

Faktisk vil den ha en betydelig høyere tonnasje, beregnet til 6 tonn lastet, sammenlignet med 4 for Type 000A, og har mer plass under overbyggene og i skroget, for å imøtekomme systemene og forsterke overlevelsesevnen mot skade og skade.

Type 054B sett bakfra. Legg merke til den utvidede luftfartsplattformen som kan romme et middels helikopter som Z-20.
Sett bakfra av den nye fregatten Type 054B. Legg merke til den utvidede luftfartsplattformen som kan romme et middels helikopter som Z-20.

Denne økte lengden gjør det også mulig å romme en mer imponerende luftfartsplattform og hangarer. Tydeligvis, i likhet med Type 052DL destroyerne, vil Type 054B bruke det nye Z-20 marinehelikopteret, tyngre, men også mye mer effektivt enn den nåværende Z-9 som ruster opp Type 054A.

Integrert radar og moden

Den tredje store forskjellen, lett bemerkelsesverdig, mellom den nye fregatten og den forrige, er tilstedeværelsen av en integrert mast. Hovedmasten, bak broen, støtter den nye roterende luftovervåkingsradaren utstyrt med to AESA-antenner, der Type 382-radaren av Type 054A, også roterende, bruker to PESA-antenner som de europeiske FREMM-ene.

Den integrerte masten er plassert på den bakre overbygningen oppstrøms for flyhangarene, og samler alle antennene og kommunikasjonssystemene i en enkelt overbygning, designet for å redusere bulk som radarsignaturen, samt elektromagnetisk interferens og fysisk til skipets deteksjon systemer.

Denne tilnærmingen er implementert på de fleste moderne vestlige fregatter og korvetter, men det er den første for et kinesisk skip.

Ingen informasjon har lekket om Kinas sonardeteksjon av det nye skipet. I dette området var imidlertid Type 054A, og spesielt de fra den andre batchen, noen ganger betegnet A+, allerede meget godt utstyrt, med et skrogekkolodd, et slept ekkolodd for lavfrekvent passiv deteksjon og et slept ekkolodd med variabel dybde .

Type054A e1616418492372 Militær marinekonstruksjon | Forsvarsanalyse | Overflateflåte
Vi kan se, på dette bildet, alle forskjellene mellom Type 054A og den nye Type 054B.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære marinekonstruksjoner | Forsvarsanalyse | Overflateflåte

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler