Gripen, F-16..: vil lysjagerfly se bildet gjenopprette seg i Ukraina?

Disse siste tiårene, enmotors lette jagerfly, som den franske Mirage 2000, den amerikanske F-16 eller til og med den svenske Gripen, har mistet sin appell til verdens luftstyrker, og står overfor tyngre og mer allsidige fly som F-35 eller Rafale.

Disse enhetene hadde imidlertid dannet ryggraden til mange luftstyrker siden 70-tallet, som satte pris på ytelsen deres, men også de rimelige kostnadene og en mye mindre restriktiv implementering enn tyngre enheter som F-15 eller F-18.

Den økende fortryllelsen med vestlige lysjagere

Det må erkjennes at siden sovjetblokkens fall har de spesifikke interessene til disse enhetene, som er mer økonomiske, derfor sannsynligvis vil bli anskaffet i større antall, og som kan distribueres fra mer grunnleggende infrastrukturer, mistet sin appell i ansiktet til den store allsidigheten og rekkevidden lovet av de nye mediumjegerne.

De negative effektene på styrkemassen virket da av mindre betydning, mens hypotesen om en høyintensitetskonflikt så ut til å være utelukket på kort eller mellomlang sikt.

F 35A vedlikehold e1681302744721 Jagerfly | Forsvarsanalyse | Russisk-ukrainsk konflikt
Middels jagerfly som F-35A er ikke bare dyrere enn lette jagerfly, de krever også tyngre vedlikehold og dedikert infrastruktur for å operere.

Det er i denne sammenheng at F-16, Gripen og Mirage gradvis mistet sin utbredelse innenfor et flertall av luftstyrkene, unntatt den minst begavede blant dem. Slik ble Mirage 2000-samlebåndet stengt i 2011 på grunn av mangel på nye bestillinger, mens den årlige F-16-produksjonen ble delt med 3 de siste 10 årene.

Når det gjelder svenske Gripen, måtte den etter en blendende og lovende start på 90-tallet møte en rekkepåfølgende kommersielle feil, oppveid av den eneste brasilianske ordren, oftest overfor den amerikanske F-35A eller den Rafale français.

Ukrainas insistering på F-16 og Gripens

Men ting kan endre seg på dette emnet i månedene og årene som kommer. Faktisk er Mirage 2000, F-16 og spesielt Gripen nettopp enhetene som Ukraina har krevd i flere måneder for å møte russisk luftmakt.

Selv om de er delvis nøytralisert av tilstedeværelsen av luftvernsystemer utplassert på begge sider, fortsetter luftstyrkene å spille en stor rolle i konflikten mellom russere og ukrainere, enten det er et spørsmål om å støtte engasjementer i bakken, for å ødelegge motstanderens logistikk og kommandosteder, eller for å hindre motstanderen i å gjøre det.

Mirage 2000 taiwan jagerfly | Forsvarsanalyse | Russisk-ukrainsk konflikt
Taiwanesiske Mirage 2000-5s trener regelmessig for å bruke deler av motorveien og sekundære utplasseringsflyplasser for å håndtere den kinesiske trusselen.

I dag, fortsatt utstyrt eksklusivt med fly av sovjetisk opprinnelse, delvis levert av de tidligere medlemmene av Warszawa-pakten alliert med Kiev, legger de ukrainske luftstyrkene betydelig press på den logistiske flyten i dypet av det russiske systemet.

Imidlertid lider de av begrensninger glemt i flere tiår av vestlige planleggere, særlig den store sårbarheten til flybaser, lett lokalisert og identifiserbar, spesielt med rommidler, og vanskelig å forsvare mot kombinerte angrep som kombinerer ballistiske missiler og kryssermissiler. og droner av forskjellige typer.

Generalstaben er desto mer klar over disse sårbarhetene fordi den ved flere anledninger har utnyttet dem til å ramme de russiske luftstyrkene hardt, inkludert de strategiske luftstyrkene ved Engels, og langdistansebombestyrkenes aksjon. ved flybasen Soltsy-2 sør for St. Petersburg.

Begrensningene til krigen i Ukraina


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense logo 93x93 2 Jagerfly | Forsvarsanalyse | Russisk-ukrainsk konflikt

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler