People's Liberation Army forbereder seg innen 4 år på å dra nytte av USA, ifølge admiral Aquilino

People's Liberation Army vil kunne angripe Taiwan innen 2027! Denne setningen, levert av admiral Phil Davidson i mars 2021 da han kommanderte US Indo-Pacific Command, den viktigste amerikanske kommandoen, hadde effekten av en bombe i Pentagon, så vel som i Det hvite hus og i kongressen.

I følge generaloffiseren fulgte banen, på det tidspunktet, av PLA, men også av kinesisk forsvarsindustri, var å tillate den å gripe Taiwan og motstå en mulig amerikansk marineluftoperasjon for å hjelpe sin allierte i årene som kommer. Fristen 2027 ble presentert som den som PLA ville oppnå tilfredsstillende sjanser for å lykkes med for en slik operasjon.

Siden den gang har flere studier, krigsspill og projeksjoner moderert denne påstanden. Pentagon har heller ikke vært inaktiv på dette området, spesielt ved å revidere den amerikanske marinens planlegging om å ha 12 hangarskip, 150 destroyere og fregatter og 66 angrepsubåter innen 2045.

I tillegg har krigen i Ukraina, i det minste en tid, rettet politisk og medieoppmerksomhet, i USA og i Europa, slik at den kinesiske trusselen de siste månedene virket mindre presserende. I hvert fall utseendemessig...

Femårsplanen til Folkets frigjøringshær

Admiral John Aquilino, etterfølger til admiral Davidson i sjefen for US Indo-Pacific Command (INDOPACOM), presenterte faktisk et svært bekymringsfullt bilde.

Ifølge ham var den femårige utstyrsplanen som er på gang i Kina, som vil fortsette de neste 4 årene, dvs. frem til 2027, utformet for å la PLA få overtaket over amerikanske styrker i tilfelle en konflikt.

IMG 0576 Spenninger mellom USA og Kina | Forsvarsnyheter | Militære allianser
Kinesisk marineproduksjon i dag er sammenlignbar med den USA opplevde på 80-tallet.

Denne observasjonen gjelder like mye for konvensjonelle styrker, med spesielt en vedvarende innsats i produksjon av nye militærskip. Denne innsatsen kan sammenlignes med den som ble produsert i USA av marineminister John Lehman på 80-tallet, da Washington tok på seg å gjenoppbygge verdens mektigste marine.

Dette er også tilfelle i luftsektoren, mens jagerflyet J-20 nå har gått i intensiv produksjon, sammen med J-16 og J-10C, fortsatt i produksjon, mens J-35, fortsatt foreløpig navn , bør gå i bruk snart. På samme måte er produksjonsratene for radarfly (YJ-500 og YJ-600), tungtransportfly Y-20 og påfyllingsfly (Y-20U) også svært vedvarende.

Beijing produserer samtidig en enestående innsats for å modernisere og utvide sine egne avskrekkende evner, som langt overgår formatet, og derfor oppdraget, som har vært de kinesiske atomstyrkene til nå.

Samarbeidsengasjement som avskrekkende middel for Pentagon

For å håndtere denne bekymringsfulle observasjonen, satser den amerikanske indo-stillehavskommandoen, i likhet med Pentagon, på kamperfaringen til sine styrker, så vel som på den fortsatt bemerkelsesverdige fremgangen til de amerikanske hærene når det gjelder samarbeid og distribuert engasjement.

People's Liberation Army moderniserer raskt sine avskrekkingsstyrker, spesielt med ankomsten av ICBM DF-41-missilet med fast brensel.
People's Liberation Army moderniserer raskt sine avskrekkingsstyrker, spesielt med ankomsten av det soliddrevne DF-41 ICBM-missilet.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Tensions USA vs. Kina | Forsvarsnyheter | Militære allianser

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler