Le Leopard 2 viser seg å være effektiv og motstandsdyktig i Ukraina

Mange spørsmål forble ubesvart angående tankens reelle effektivitet Leopard 2 i kamp, ​​spesielt etter den dårlige ytelsen til tyrkiske styrker mot kurdiske krigere i 2019.

Faktisk var den tyske tankens engasjement i den ukrainske konflikten en ilddåp for dette pansrede kjøretøyet, lenge presentert som den beste tanken i verden. De første resultatene er nå tilgjengelige, og avslører at Leopard 2 levde opp til sitt rykte på den ukrainske slagmarken.

Faktisk av de 71 stridsvognene Leopard 2 levert til ukrainske styrker til dags dato, har bare fem faktisk blitt ødelagt, og ti skadet, selv om det pansrede kjøretøyet brukes intensivt av hærene i Kiev på flere vanskelige fronter.

Selon informasjon samlet inn av Forbes, dette er et utmerket resultat sammenlignet med andre tunge stridsvogner i bruk i Ukraina, selv om det ikke er gitt noen faktiske sammenligningsdata om dette emnet.

Meget god overlevelsesrate for mannskapene på Leopard 2

Det som derimot er den meget gode kapasiteten til den tyske tanken til å beskytte mannskapene. Faktisk, av de 5 stridsvognene som ble ødelagt, og de 10 skadede, registrerte de ukrainske hærene ingen dødsfall blant besetningsmedlemmer.

Bradley Leopard 2A6 ødelagt Ukraina e1687878972158 MBT kampvogner | Tyskland | Russisk-ukrainsk konflikt
Dette bildet, som stammer fra starten av den ukrainske motoffensiven, hadde blitt bredt distribuert og kommentert, spesielt for å diskutere kvaliteten på vestlig utstyr levert til Ukraina. Det ser nå ut til at det store flertallet av mannskapene i denne offensiven, sannsynligvis dårlig planlagt, overlevde, og at selve panserkjøretøyene kunne berges og deretter sendes til reparasjon av de ukrainske styrkene.

Dette utgjør et bemerkelsesverdig resultat, ifølge kommentarer fra Kiev-kommandoen, mye bedre enn modellene av sovjetisk eller russisk opprinnelse som fortsatt er i hoveddelen av det ukrainske panserkorpset.

Denne observasjonen gjelder ikke bare Leopard 2, men for mange vestlige pansrede kjøretøy. Dette er spesielt tilfellet for amerikanske Bradleys og de tyske Marders, som også har overlevelsesrater for mannskaper og personell som transporteres som er betydelig høyere enn BMP-ene og BMD-ene av sovjetisk design.

Trusselen fra den russiske Lancet-3 Prowler Ammunition

Interessant nok, men egentlig ikke smigrende for den tyske stridsvognen, ble to av de fem ødelagte stridsvognene sagt å ha blitt ødelagt av russisk Lancet-ammunisjon på lur. I dette tilfellet vil det være en Leopard 2A4 og en A6, mens Lancet-3 prowling ammunisjon bare bærer en militær ladning på tre kilo eksplosiv, og avslører en reell svakhet ved tanken på dens horisontale overflater.

Denne Twitter-tråden viser de 5 tankene Leopard 2 ukrainere ødelagt i kamp

Det er sant at Leopard 2, som alle pansrede kjøretøyer i sin generasjon, hadde ikke blitt designet for å motstå vertikale slag (lav sannsynlighet på 80-tallet), noe som forklarer suksessen til Lancet-3 mot de andre ukrainske T-72 tunge stridsvognene, T-64 og T -80.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 MBT Battle Tanks | Tyskland | Russisk-ukrainsk konflikt

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler