En fjerde type 4 amfibisk helikopterskip under konstruksjon for den kinesiske marinen?

Siden levering til den kinesiske marinen i Anhui, tredje Type 075 amfibisk helikopterskip, fra oktober 2022 forble fremtiden til denne klassen, som representerer det største ikke-amerikanske globale amfibieskipet til dags dato, usikker.

Noen rykter på kinesiske sosiale medier hevdet faktisk at andre skip av klassen ville bli bygget for å nå en flåte på 12 skip på paritet med de store amfibieskipene fra Wasp og America-klassene til den amerikanske marinen.

Nye Type 075 LHD-er eller ny klasse med Type 76 dronebærere?

Andre hevdet omvendt at en ny klasse angrepsskip, betegnet Type 076 og spesialisert på utplassering av droner, ville bli utviklet for å øke midlene tilgjengelig for PLAs amfibiske styrker.

Inntil nå har det ikke vært noe å avgjøre til fordel for den ene eller den andre av disse hypotesene. Mest bemerkelsesverdig, mens de intensivt forfulgte byggingen av nye destroyere og fregatter, så det ikke ut til at kinesiske verft har påtatt seg produksjonen av et nytt stort amfibiefartøy.

Den tredje LHD Type 075, Anhui, ble mottatt av den kinesiske marinen 1. oktober 2022
Den tredje Type 075, Anhui, ble mottatt av den kinesiske marinen 1. oktober 2022 - I dag har hver av de 3 kinesiske flåtene en Type 075 samt 3 Type 071 som utgjør deres amfibiske flotilje.

Det er nå gjort, ifølge et ellers delvis skjult bilde lagt ut på kinesiske sosiale nettverk og videresendt på X. Dette viser faktisk at byggingen av et nytt stort amfibieskip ville være langt fremme, og at flere deler av skipet allerede er satt sammen.

For øyeblikket lar det eneste tilgjengelige bildet oss ikke velge mellom en ny Type 075 og en ny skipsklasse, selv om flere spesialister på emnet virker ganske tilbøyelige til å favorisere den første hypotesen.


LOGO meta defense 70 Flash Defense | Amfibisk angrep | Militære marinekonstruksjoner

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter -

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.

- Annonse -

For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler