Tyskland inviterer IBM til FCAS kunstig intelligens

Sky- og kunstig intelligens-infrastrukturen til FCAS-programmet ble betrodd av Berlin til HIS-konsortiet dannet av det tyske SSE og det amerikanske IBM.

Informasjonen har gått relativt upåaktet hen til nå. Det er imidlertid overraskende. Faktisk i en pressemelding publisert 30. august, BAAINBw, forstår, det føderale kontoret som er ansvarlig for å støtte Bundeswehr for utstyr, informasjonsteknologi og tjenester, presenterte konsortiet som ble valgt til å utvikle kunstig intelligens-infrastrukturene til FCAS-programmet.

HIS-konsortiet for å utvikle FCASs ryggrad av kunstig intelligens

Dette konsortiet, kalt HIS, samler Helsing og Schönhofer Sales and Engineering GmbH (SSE) som tilhører Rohde & Schwarz-gruppen, samt, og her er overraskelsen, IBM Deutschland GmbH, tysk datterselskap av den amerikanske IT-giganten, basert i Fribourg .

Ifølge pressemeldingen ble kontrakten for levering av AI-infrastruktur av konsortiet signert 7. august. Dette avhenger av Next Generation Weapon System (NGWS) søylen i FCAS-programmet, ledet av Tyskland.

Utover omstendighetene, om interessen for kunstig intelligens for et program som dette, gir pressemeldingen oss også beskjed om at arkitekturen (ryggraden) produsert innenfor rammen av denne kontrakten, vil være basert på den amerikanske sikre Cloud "VS- Cloud”, samt løsninger produsert av RedHat, et datterselskap av det amerikanske selskapet, og Secunet Security Networks AG, et digitalt sikkerhetsselskap med base i Essen.

Kunstig intelligens vil spille en sentral rolle i systemet av systemer i FCAS-programmet, både for å behandle den omfangsrike informasjonen som produseres av sensorene i systemet, men også for å tillate mannskapet å fange omgivelsene deres på riktig måte, og for å styre de eksterne systemene som f.eks. som Loyal Wingman og Remote Carrier-dronene.
Kunstig intelligens vil spille en sentral rolle innenfor FCASs programsystem av systemer, både for å behandle den omfangsrike informasjonen som produseres av systemets sensorer, men også for å tillate mannskapet å forstå omgivelsene deres korrekt, og styre systemene. deportert som Loyal Wingman og Remote Carrier droner.

Valget av det amerikanske selskapet av BAAINBw som hovedarkitekten for FCASs AI-løsning er ikke uten konsekvenser. Faktisk, siden Cloud Act av 2018, har amerikanske føderale myndigheter hatt visse ekstraterritoriale privilegier over alle digitale systemer designet av amerikanske selskaper, eller ved å utnytte teknologiene.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Kunstig intelligens | Tyskland | Jagerfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


Ps: oppdatert 2. september kl. 00:45, etter informasjon om det rent nasjonale aspektet ved tysk voldgift.

For videre

4 Kommentarer

  1. Jeg innrømmer at denne tyske avgjørelsen gjør meg forvirret. Det setter oss i hendene på amerikanerne som vil gjøre hva de vil når deres interesser tilsier det. Det er nei ! Ikke akseptabelt for Frankrike. Jo flere ting går, jo mer tenker jeg at vi må utvikle en Rafale 5 +++ i fullstendig uavhengighet... og forlate FCAS (og det samme for MGCS, dets motstykke for stridsvogner). Det er beklagelig fordi jeg er en overbevist europeer, men det er klart at tyskerne ikke er pålitelige som forsvarspartner. De siste tre årene har vist dette tilstrekkelig, synes jeg.

    • Du har ganske rett. Tyskerne bestemte (?) å overlate sin uavhengighet til USA for noen år siden og ønsker å trekke oss inn i deres dekadanse og underkastelse. Stoppe! Stopp kostnadene og vi vil bare være mer troverdige internasjonalt. Alle begynner å bli mette av det amerikanske imperiet, la oss slippe den skitne stokken deres, vi skylder ingenting til vår "amerikanske venn" (det er nyere litteratur som informerer oss om dette av Eric Branca og som er oppbyggelig)

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler