Slutt på amerikansk bistand til Ukraina i 2025: Zelensky forbereder seg diskret på det


Amerikansk bistand til Ukraina har siden starten av russisk aggresjon vært den logistiske bærebjelken for ukrainsk motstand, så vel som katalysatoren for all vestlig bistand, og spilt en strategisk rolle for Kiev. Denne bistanden er desto mer kritisk fordi ukrainere og russere vet at krigen vil vare i flere år, selv om vestlige medier og ledere i dag fokuserer på den pågående offensiven i Zaporozhye oblast.

I denne sammenhengen kan returen til Det hvite hus til Donald Trump, i likhet med Ron de Santis, representere en eksistensiell trussel for Ukraina, som begge har truet med å trekke tilbake amerikansk militærhjelp til Kiev. Imidlertid ser det ut til at president Zelensky i flere måneder har påtatt seg å forutse en slik katastrofe for å kunne fortsette kampen, selv uten støtte fra Washington.

Den økende trusselen om slutt på amerikansk bistand til Ukraina

med 76,8 milliarder dollar i bistand til Ukraina mellom starten av konflikten og juli 2023, inkludert 46,6 milliarder euro i militærhjelp, er USA den desidert største bidragsyteren til krigsinnsatsen i møte med Moskvas aggresjon. I tillegg gir Washington hver måned Kiev en ny pakke med militærhjelp fra 250 til 400 millioner dollar, inkludert en rekke ammunisjon, pansrede kjøretøy, droner og mye annet utstyr.

Amerikansk bistand til Ukraina har ofte fungert som en detonator for europeiske land, for eksempel under leveringen av M777 lette haubitser.
Amerikansk bistand til Ukraina har ofte fungert som en detonator for europeiske land, som med leveringen av M777 lette haubitser som banet vei for Caesar, Pzh2000 og andre europeiske bueskyttere.

Utover denne direkte hjelpen, har amerikansk støtte til Ukraina, i en rekke eksempler, vært en drivkraft for å "oppheve blokkeringen" av viss motvilje i Europa. Dette var spesifikt tilfellet angående levering av artillerisystemer og deretter vestlige tunge stridsvogner, med Berlin som nektet å levere eller godkjenne levering av Leopard 2 i Kiev, før USA annonserte leveringen av M1 Abrams.

Faktisk, da Donald Trump, den store favoritten i de republikanske primærvalgene, men også hans andreplass Ron de Santis, guvernøren i Florida, erklærte seg motstandere av fortsatt amerikansk bistand til Ukraina hvis de skulle vinne det neste valget USAs presidentvalg i 2024 er temaet åpenbart grunn til bekymring i Kiev.

Dette er desto mer tilfelle siden i dag, målinger setter Donald Trump og Joe Biden hals og nakke innenfor feilmarginen, mens 12 til 14 % av amerikanerne fortsatt sier at de er usikre. I tillegg, gitt hans alder, er Joe Bidens kandidatur gjenstand for tvil, mens hypotesen om en duell mellom Donald Trump og visepresident Kamala Harris gir en klar seier til den tidligere presidenten.

En hypotese i hjertet av russisk strategi i Ukraina

Denne trusselen har ikke sluppet unna Moskva, som til dels har reorganisert forsvarsinnsatsen og planleggingen, nettopp for å kunne dra nytte av svekkelsen av Ukraina dersom Washington skulle avslutte sin støtte. Dermed bruker de russiske hærene nå en strengt defensiv holdning, med sikte på å erodere ukrainske militære eiendeler, samtidig som de minimerer sine egne tap, på bekostning av begrensede territorielle tap.

Russian Tank Factory uralvagonzavod e1662477432878 Forsvarspolitikk | Tyskland | Militære allianser
Russisk industriproduksjon truer nå militære balanser i Ukraina på mellomlang sikt

På samme tid, den russiske forsvarsindustrien har blitt omorganisert for å øke produksjonsratene betydelig, spesielt når det gjelder rustning, artillerisystemer og ammunisjon.

Faktisk, hvis den amerikanske navlestrengen skulle knekke i slutten av 2024, etter en mulig seier for Donald Trump, ville Moskva da ha betydelig innflytelse over de ukrainske forsvarerne som derfor ville være avhengig av europeisk støtte for å gjøre motstand. Til dags dato er det imidlertid ingenting som tyder på at europeerne har forstått en slik risiko, og ansvaret som ville påhvile dem dersom amerikansk støtte skulle tørke opp.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Forsvarspolitikk | Tyskland | Militære allianser

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler