Russisk Kinzhal-missil bevæpner nå Su-34, etter Mig-31K

Avledet fra 9M723 Iskander-M kortdistanse ballistisk missil, 9-S-7760 Kinzhal-missilet, et luftbårent ballistisk våpen også (feilaktig) betegnet Kh-47M2 Kinjal, har lenge blitt utpekt av Moskva som det første hypersoniske missilet i bruk i verden.

Siden den ble brukt i Ukraina, har det blitt tydelig at Kinzhal ikke kan kalles hypersonisk. Selv om den har en hastighet som er høyere enn Mach 5, har den faktisk ikke samme manøvrerbarhet som denne klassifiseringen.

Og faktisk, ved flere anledninger, har de amerikanske MiM-104 Patriot PAC-3 bakke-luft-systemene, levert til Ukraina av USA og visse NATO-allierte, blitt klarte å avskjære dødssyke Kinzhal, noe mye mer usannsynlig hvis det virkelig hadde vært hypersonisk.

Kinzhal-missilet er fortsatt en trussel, hypersonisk eller ikke

Hypersonisk eller ikke, Kinzhal er fortsatt en trussel mot Ukraina, så vel som for NATO. Faktisk når systemene som er i stand til å motarbeide det, som den amerikanske Patriot PAC-3 eller den fransk-italienske SAMP/T Mamba, bare en høyde på 30 til 35 km, mens missilet har, som 'Iskander-M, en semi-ballistisk bane som får den til å utvikle seg, over det meste av flyturen, mellom 50 og 60 km høyde.

Kinzhal-missilet ble fanget opp av det amerikanske Patriot PAC-3 luftvernsystemet.
Kinzhal-missilet ble fanget opp av det amerikanske Patriot PAC-3 luftvernsystemet.

Således, for Patriot som Mamba, er avskjæring av 9-S-776 bare mulig i sin synkende fase, når missilet passerer under en høyde på 35 km. Det er derfor nødvendig at luftvernbatteriet plasseres nær målet som missilet er målrettet mot, i størrelsesorden noen få titalls kilometer maksimalt.

Når antallet potensielle mål er mye større enn antallet Patriot- og Mamba-luftvernbatterier, er det lett å forstå i hvilken grad Kinzhal, og dens rekkevidde på mer enn 1 km gjør at den kan slippes fra russisk luftrom til å nå alle av Ukraina, forble et reelt problem for ukrainsk luftvernforsvar.

Heldigvis for Kiev har de russiske luftstyrkene til nå bare hatt noen få MIG-31K-er spesielt modifisert for å utplassere missilet, mens implementeringen fra Tu-22M3-bombeflyet en gang ble nevnt, men ennå ikke har blitt observert mot Ukraina.

Kinzhal på Su-34

Men ting kan ha endret seg nylig. Faktisk, ifølge Tass-byrået, ville en Su-34 jagerbomber for første gang ha skutt opp en Kinzhal-missil mot Ukraina. Fortsatt ifølge det russiske byrået vil mannskapet på flyet bli behørig belønnet for dette først.

Russland forbereder seg på å akseptere Kh 47M Kinzhal Hypersonic Missile i bruk 2 jagerfly | Hypersoniske våpen og missiler | Russisk-ukrainsk konflikt

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense logo 93x93 2 Jagerfly | Hypersoniske våpen og missiler | Russisk-ukrainsk konflikt

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler