4 nye Tu-160Ms strategiske bombefly i 2023 for det russiske luftforsvaret

Den russiske forsvarsministeren Sergei Shoigu kunngjorde levering av 4 nye Tu-160Ms strategiske bombefly til det russiske luftforsvaret, samt 6 Il-76-90A transportfly, under en videokonferanse med militærlederne i landet.

En gang erklært døende etter vestlige sanksjoner, har den russiske forsvarsindustrien de siste månedene vist mange tegn som vitner ikke bare om dens vitalitet, men også dens vekst.

Fenomenet er spesielt følsomt på to områder som kan bekreftes av uavhengige observasjoner. Det første er skipsbygging, som er relativt enkelt for spesialister på feltet å følge og bekreftet på satellittbilder.

Nyere observasjoner viser altså at russisk produksjon av overflateskip og ubåter har endret seg lite etter starten på konflikten i Ukraina, til tross for vestlige sanksjoner.

Endringer i format og planlegging har faktisk blitt annonsert eller observert, men de virker mer knyttet til geopolitisk utvikling så vel som visse rekrutteringsproblemer, enn til eksogene begrensninger.

Tu-160M ​​2, den ultimate utviklingen av Tu-160M, foretok sin første flytur i januar 2022
Tu-160M2, den ultimate utviklingen av Tu-160M, har sin første flytur i januar 2022

Det andre området som kan verifiseres gjelder produksjon av nye pansrede kjøretøy. Hvis det i dag er nesten umulig å telle produksjonen av store russiske fabrikker, som Uralvagonzavod, uavhengig av hverandre, er det imidlertid mulig å få en relativt presis idé ved å observere tapene av pansrede kjøretøy i Ukraina.

Russisk militærindustriproduksjon er fortsatt sterk til tross for sanksjoner

Som vi diskuterte i en tidligere artikkele, tellingen av tap av T-90, T-80 og T-72 i Obr.2022-versjon, har en tendens til å bekrefte at produksjonen av disse nye stridsvognene faktisk vil nærme seg nivåene kunngjort av selskapet, dvs. 35 ved 50 pansrede kjøretøy per måned. Noe som er mye høyere enn produksjonsnivåene før krigen i Ukraina, rundt 8 til 10 pansrede kjøretøyer per måned, alle typer samlet, for Uralvagonzavod.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense-logo 93x93 2 strategiske bombefly | Strategiske våpen | Russisk-ukrainsk konflikt

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler