Australias fregattprogram i Hunter-klassen angrep fra alle kanter

Etter ubåtene er det nå programmet som tar sikte på å produsere 9 Type 26 jegerklassefregatter for Royal Australian Navy, å bli truet. Det ser ut til at regjeringen til Anthony Albanese, den australske statsministeren, ikke er ferdig med å bære støyten av sine forgjengere når det gjelder forsvar.

Lite tilbakeslag. I Juli 2018, kunngjorde australske myndigheter at de valgte den britiske BAe Systems Type 26-modellen, for å utgjøre den fremtidige ryggraden i dens fregatterflåte.

Den britiske gruppen hadde slettet spanskene Navantia med F-5000 avledet fra F-100 som allerede er brukt som grunnlag for Australske destroyere av Hobart klasse, samt italiensk Fincantieri med en utvikling av FREMM, senere beholdt av den amerikanske marinen for å tjene som grunnlag for den fremtidige Constellation-klassen.

Valget av den britiske Type 26-designen for fregattene i Hunter-klassen

I motsetning til de to europeiske fregattene, eksisterte Type 26 bare på papiret. Byggingen av den første britiske enheten i City-klassen, HMS Glasgow, hadde bare begynt et år tidligere, selv om skipet ikke ville bli lansert før 4 år senere, i november 2022.

barracuda shortfin angrep klasse e1631798954643 Flash Defense | Australia | Militære marinekonstruksjoner
Debatten rundt Marlin-ubåtene i Attack-klassen fungerte som et dekke i flere år for vanskelighetene som det australske fregattprogrammet møtte.

Det som skulle skje, unnlot ikke å skje. Programmet dermed opplevd mange Stop&Go dels knyttet til australsk utsettelse, dels til mangelen på modenhet av britisk design. Over tid utviklet skipets design seg, det gikk opp i vekt, og endret dets nautiske ytelse, mens frister og kostnader ble sendt.

I sin ulykke hadde Hunter-programmet fortsatt fordel av den uventede hjelpen fra franske ubåter, favoriserte mål for politikere og australsk presse, for drift til slutt mindre enn de som påvirket det.

Men når skjebnen til angrepsklassen Marlins var løst, tok det ikke lang tid før visse parlamentarikere ble interessert i utskeielsene i fregattprogrammet.

Mistanker om korrupsjon

Det er nå gjort. Faktiske miljøvernets senator David Shoebridge, har nettopp sendt en forespørsel til den nye Nasjonal anti-korrupsjonskommisjon, angående jegerklassens fregattprogram, spesielt for å undersøke mulig innblanding og interesse tatt av noen av offentligheten og politiske beslutningstakere i denne prosessen.

HUnter-klasse fregatter for å erstatte Royal Australian Navy's Anzac-klasse fregatter
De 9 fregattene i Hunter-klassen skulle erstatte de 10 Anzac-fregattene som for tiden er i tjeneste med Royal Australian Navy

Det så ut til at flere av disse høytstående australske tjenestemennene ikke hadde vært i stand til å gi dokumentene som motiverte deres avgjørelser og voldgift, og hevdet å ikke ha beholdt dem. Noe som er vanskelig å akseptere for et program som overstiger Australske 46 milliarder dollar.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Flash Defense | Australia | Militære marinekonstruksjoner

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler