Forsvar av kritisk infrastruktur: Europa svært utsatt

- Annonse -

USA vil i betydelig grad styrke luftvernsystemer og deteksjonsmidler for å sikre forsvar av kritisk infrastruktur fra trusselen som i dag utgjøres av kryssermissiler, ballistiske missiler og langdistanseangrepsdroner. Europa, selv om det er betydelig mer utsatt enn USA på dette området, ser ikke ut til å være effektivt i gang med en lignende bane.

For noen dager siden ble Missilforsvarsbyrå American annonsert lanseringen av et initiativ som tar sikte på å skjerpe anti-fly-, anti-missil- og anti-dronebeskyttelse av noen av deres nettsteder og kritiske infrastrukturer.

For US Air Force, som fører tilsyn med faget, er det et spørsmål om å sikre forsvar av visse kritiske infrastrukturer mot langdistansedroner eller kryssermissiler som nå massivt utruster de kinesiske og russiske luftstyrkene og marinene.

- Annonse -
USElectric space e1614963273576 Luftvernforsvar | Tyskland | Militære allianser
Det amerikanske strømnettet regnes som en av landets kritiske sårbarheter av Pentagon.

Faktisk, ifølge Pentagon, kan ødeleggelsen av noen av disse energiproduksjons- og distribusjons- eller kommunikasjonsinfrastrukturene, for eksempel visse politiske høye steder som Det hvite hus og Capitol, alvorlig svekket den amerikanske militærresponsen i møte med aggresjon.

Forsvaret av kritisk infrastruktur har igjen blitt et stort sikkerhetsproblem

USA er langt fra alene om å være bekymret for disse truslene. For noen måneder siden, det russiske forsvarsdepartementet kunngjorde dermede progressiv utplassering av 500 luftvernsystemer kort og middels rekkevidde Pantsir S1/S2, BUK og S-350, for å beskytte militær og sivil infrastruktur potensielt truet av ukrainske droner og kryssermissiler eller annet.

I Stillehavsteatret, hvis Kina forblir svært diskret med hensyn til midlene som brukes i dette området, gjør Japan, i likhet med Sør-Korea, svært betydelige anstrengelser for å styrke sine anti-ballistiske, anti-missil og anti-drone forsvarsmidler, gjennomet spesielt tett flerlags forsvar.

- Annonse -
Foto 4 Pantsir SM e1601650454983 Luftvernforsvar | Tyskland | Militære allianser
Russland vil distribuere nesten 500 luftvernsystemer for å beskytte landets kritiske infrastruktur

Hva med Europa da? Det gamle kontinentet er faktisk i frontlinjen overfor denne typen trusler, på grunn av sin nærhet til Russland som allerede har betydelig ildkraft når det gjelder kryssermissiler, og som driver intensiv produksjon av svært langdistanse angrepsdroner avledet fra den iranske Shahed-136 og omdøpt til Geranium.


LOGO meta defense 70 Luftvernforsvar | Tyskland | Militære allianser

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.

- Annonse -

Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler