Berlin skal utvikle en ny tank med Italia, Spania og Sverige, ifølge tysk presse

Ifølge tysk presse har Berlin signert en avtale med Italia, Spania og Sverige, med tanke på å designe en ny tysk stridsvogn. Truslene mot fremtiden til det fransk-tyske MGCS-programmet blir raskt tydeligere.

Det er uventet informasjon. Det er andre som har effekten av en bombe. Dette er utvilsomt tilfellet med avsløringene av Handelsblatt informasjonsside, som godt kan knuse ikke bare MGCS-programmet, men også franske forhåpninger når det gjelder europeisk forsvarssamarbeid.

Faktisk, ifølge den ofte velinformerte tyske siden, ville Berlin ha signert en avtale med Italia, Spania og Sverige med sikte på å utvikle en ny kampvogn. Svært lite informasjon omgir denne avsløringen, bortsett fra at vi til dags dato ikke vet om denne avtalen er integrert i det fransk-tyske MGCS-programmet eller ikke.

Hypotesen om Leopard 2AX foretrekkes

Med all sannsynlighet, gitt de tre nevnte partnerne, er det svært sannsynlig at dette er utviklingen av en ny versjon av Leopard 2 utpekt Leopard 2AX så langt Krauss Maffei Wegmann. Hypotesen om en modell basert på KF51 Panther fra Rheinmetall er åpenbart mulig, men svært usannsynlig.

Faktisk har Italia allerede erklært seg til fordel for den tyske tanken for erstatte en del av C1 Ariete. Den svenske Stridsvagn 122, en versjon avledet fra Leoaprd 2A5, er kom i tjeneste i 1997. Når det gjelder Spania, har det fortsatt rundt hundre Leopard 2A4 sammen med sine 220 Leopard 2A6s.

Stridsvagn 122 semsket MBT kampvogner | Tyskland | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger
Den svenske Stridsvagn 122 ble tatt i bruk på slutten av 90-tallet, og vil trolig ikke vare før ankomsten av den nye generasjonen hovedstridsvogner innen 2040.

Faktisk står disse tre landene samtidig overfor et behov for nye tunge tanker innen 2 til 5 år, for å modernisere eller utvide flåten deres. Videre virker de alle tilbøyelige til europeisk samarbeid, vel vitende om at med fire land blir programmet kvalifisert for europeisk bistand og finansiering.

La oss i denne forbindelse minne om at Det europeiske forsvarsfond har lansert en utlysning for prosjekter for studier av en europeisk stridsvogn, og filene må sendes inn innen utgangen av november.

En ny tank vendt mot MGCS-programmet

Denne kunngjøringen risikerer imidlertidriste Paris i sine mål for forhandlinger med Berlin om MGCS-programmet, men også FCAS. Faktisk hadde Forsvarsdepartementet, ser det ut til, lekket sin intensjon tilpåtvinge Italia på MGCS-programmet, for å omorganisere industriell deling, destabilisert siden 2019 og ankomsten av Rheinmetall.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 MBT Battle Tanks | Tyskland | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

  1. Europeisk finansiering, så vi, franskmenn, skal finansiere tyskerne for utstyr som konkurrerer med oss, er ikke livet bra? I tillegg ville spanjolene, italienerne og svenskene som vi samarbeider med i forsvarsspørsmål også gi oss et «barn bak ryggen vår». Macron, vår uovervinnelige og usigelige Jupiter, er fortsatt fanget i derche x 4. Tyskerne ødelegger oss uten å avfyre ​​et skudd takket være hans mange forræderi!

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler