Vil F-15EX bli med i det polske luftvåpenet?

Ifølge en pressemelding publisert av den amerikanske flyprodusenten Boeing, vil F-15EX Eagle II være av interesse for Warszawa, for å styrke de polske luftstyrkene. Denne kunngjøringen kommer imidlertid i en ekstremt flyktig kontekst når det gjelder kunngjøringer på bakgrunn av en stor kommende valgkampanje, og ber om den største forsiktighet i denne forbindelse.

Når valgfristen 15. oktober nærmer seg, og meningsmålingene tar ikke av for garantere et stortingsflertall i PiS, polske kunngjøringer angående kontrakter om forsvarsutstyr, på sin side, har en tendens til å formere seg og intensiveres, i en dynamikk som minner om den som påvirket Tyrkia for noen måneder siden.

En flom av kunngjøringer fra Warszawa

Dermed har Warszawa bare de siste ti dagene annonsert rekordordre for 6 nye Patriot PAC-3 luftvernbatterier og mer enn 600 missiler, samt 200 NSM anti-skip missiler å beskytte den 350 km lange polske kystlinjen (dvs. ett missil hver 1,75 km kystlinje) av de 43 overflateenhetene i tjeneste innenfor den russiske baltiske flåten.

Samtidig ble en annen like viktig avtale signert med Storbritannia om produksjon av Narew og Pilica+ luftvernsystemer, samt for samutvikling aven ny versjon med utvidet rekkevidde av CAAM-missilet.

Bare i løpet av de siste 24 timene har Warszawa signert en avtale med Lockheed-Martin om lokal produksjon av antitankmissilet Javelin, mens den polske statsministeren annonserte en ordre om PLN 850 millioner (€185 millioner) for å starte produksjon av Krab selvgående kanoner området på Gliwice Bumarze-Łabędy.

NSM missil bakkekaster e1584452606393 Jagerfly | Konstruksjon av militære fly | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger
Polen har bestilt 200 NSM antiskipsmissiler for å forsvare 350 km kystlinje mot bare 43 overflateenheter i den russiske Østersjøflåten

F-15EX ville interessere det polske luftforsvaret ifølge Boeing

Men den mest forbløffende kunngjøringen de siste dagene er ingen ringere enn publiseringen aven pressemelding fra amerikanske Boeing, noe som indikerer at diskusjoner ville blitt innledet mellom Warszawa og flyprodusenten anskaffelsen av F-15EX Eagle II for det polske flyvåpenet.

På dette tidspunktet er Boeings pressemelding den eneste kilden angående denne hypotesen. Videre står det ikke eksplisitt at det pågår forhandlinger med polske myndigheter om dette emnet, bare med henvisning til en "Polens interesse for F-15EX".


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta defense 114 Jagerfly | Konstruksjon av militære fly | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

1 KOMMENTAR

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler