M1A2 Abrams og K2 Black Panther : Romania sikter mot en tankflåte som kan sammenlignes med Polens

Etter å ha formalisert bestillingen for 54 amerikanske M1A2 Abrams-stridsvogner, ville Romania være engasjert i intense forhandlinger med Sør-Korea, for anskaffelse av K2-stridsvogner, men også andre pansrede kjøretøy, og nærme seg polske voldgiftssaker på dette domenet.

For tre år siden var det ikke uvanlig at det gikk flere uker uten noen nyheter som omhandlet kampvogner, eller mer generelt tunge kampkjøretøyer. Fra nå av vises stridsvogner nesten daglig i nyhetsfeedene til spesialiserte forsvarssider.

Tilbakekomsten av internasjonale spenninger, ved grensene til Europa og rundt om i verden, hadde bygget den fruktbare basen for stridsvogner for å komme tilbake i forkant. Det var imidlertid krigen i Ukraina, og dens omtrent 3 tapte stridsvogner, som satte kamptanken, og med den infanterikampkjøretøyer og mobile artillerisystemer, tilbake i hjertet av strategers bekymringer, så vel enn militær planlegging.

Oppstandelsen av kampvognen i Europa

Dette er spesielt tilfelle i Europa. I løpet av de siste tre årene har ikke mindre enn ni NATO-medlemsland fra det gamle kontinentet forpliktet seg til å anskaffe flere hundre kampvogner Leopard 2, K2 og Abrams, samt Puma, Lynx og CV90 infanterikampvogner, i et forsøk som ikke er sett siden slutten av den kalde krigen.

Landene i Øst- og Nord-Europa ligger i front på dette området. Derfor beordret Ungarn i 2020, 218 VCI KF41 fra Rheinmetall etter tidligere bestilling av 44 tanker Leopard 2A7HU fra KMW.

Leo 2A7 og K2 Black Panther Den norske hæren e1675432353612 MBT kampvogner | Bygging av pansrede kjøretøy | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger
Le Leopard 2A7 (venstre) og K2 Black Panther (til høyre) matchet hverandre under testing i Norge.

Nylig bestilte Tsjekkia 246 CV9040, etterfulgt av Slovakia for 152 enheter. Norge på sin side bestilte 54 Leopard 2A8 på slutten av en konkurranse som satte den mot den sørkoreanske K2.

Det siste fra Krauss-Maffei Wegmann, presentert offentlig for bare noen måneder siden, ser ut til å ha en lys fremtid. Faktisk, utover de 54 norske eksemplene, og de 18 som ble beordret av Bundeswehr til å erstatte Leopard 2A6 sendt til Ukraina av Tyskland, Tsjekkia, Italia og Nederland, blir oppsøkt for å bestille det tyske pansrede kjøretøyet snart.

M1A2 Abrams og K2 Black Panther, vinnerduoen i Polen og Romania?


LOGO meta forsvar 70 MBT kampvogner | Bygging av pansrede kjøretøy | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

2 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler