Ny nordkoreansk atomubåt: en falsk til, men denne kan gjøre mye vondt!

Pyongyang kunngjorde lanseringen av en ny nordkoreansk atomubåt, med støtte for bilder. Som M2020 tank, de dens atomtorpedo kalt Tsunami, eller militær observasjonssatellitt, denne ubåten er ikke mer kjernefysisk enn den er ny. Dens våpen er imidlertid en annen historie ...

7. september annonserte nordkoreanske myndigheter, gjennom det statlige nyhetsbyrået KNCA, lanseringen av en ny nedsenkbar presentert som en " taktisk atomangrepsubåt '.

Hvis, som ofte er tilfellet, Pyongyang i stor grad har overbrukt og overdrevet evnene til det nye skipet i sin presentasjon, er det likevel sant at det representerer en veldig reell ny trussel, som Sør-Korea Sør og Japan, så vel som de amerikanske styrker som er stasjonert der, må håndtere.

Oppdag den nordkoreanske atomubåten Helten Kim Gun-ok...

« Helten Kim Gun-ok ". Slik ble den nye nordkoreanske ubåten navngitt, lanseringen av den ble annonsert 7. september av nyhetsbyrået KNCA. Oppskytingen, hvis protokoll og visse prosedyrer var direkte inspirert av de som ble brukt i Vesten for å skyte opp sensitive ubåter som SSN og SSBN, ga opphav til en offentlig formidling av mange bilder, noe sjeldent nok til å forstå betydningen av hendelsen.

Helt Kim Gun-ok er faktisk ikke en enkel ubåt. I følge Pyongyang ville det være en " taktisk atomangrepsubåt ", som det ble referert til av den nordkoreanske nomenklaturen. Bildene som ble sluppet viser at skipet faktisk har en ryggutvekst på baksiden av kiosken, og gir ly ti vertikale rakettutskytningssilodører.

Som nå er normen, er den nordkoreanske presentasjonen laget for å villede observatøren. Faktisk, helten Kim Gun-ok er på ingen måte en atomubåt, som de som er i tjeneste i Kina, USA, Frankrike, Storbritannia og Russland. Skipet er avhengig av konvensjonell dieselelektrisk fremdrift, ikke en atomreaktor.

Whiskyklasse Nord-Korea | Atomvåpen | Militære marinekonstruksjoner
I likhet med Romeoene ble de sovjetiske ubåtene av whisky-klassen avledet fra de fire Type XXI-ene som ble beslaglagt på slutten av andre verdenskrig.

Faktisk vil den ikke ha dykkerautonomi til atomubåter, som potensielt er ubegrenset, selv om dette faktisk er begrenset av tilgang til mat og den psykiske helsen til ubåten mannskap, 2 til 3 måneder. Den vil heller ikke ha sammenlignbare ytelser, SSN og SSBN kan holde en svært høy hastighet gjennom hele dykket, uten å være begrenset av batteriladingen.

Som egentlig er avledet fra Romeo-klassen på 50-tallet

Helten Kim Gun-ok er en modell avledet fra den sovjetiske ubåtfamilien Project 633, utpekt av NATO som Romeo klasse. Disse havgående dieselelektriske ubåtene ble tatt i bruk fra 1957 og hadde som mål å erstatte Zulu designet på slutten av andre verdenskrig, basert på de 4 tyske Type XXI beslaglagt av sovjetiske styrker.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense-logo 93x93 2 Nord-Korea | Atomvåpen | Militær marinekonstruksjon

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler