Tyskland bestiller 5 israelske PULS rakettoppskytere takket være nederlandsk kontrakt

Det vil ikke ha dratt ut. Berlin har faktisk nettopp annonsert en ordre på 5 israelske PULS rakettoppskytersystemer for å erstatte de 5 M270 MARS 2 fra Bundeswehr som ble sendt til Ukraina, bare noen dager etter at Warszawa gjorde det samme, men denne gangen for 486 HIMARS-utskytere.

Hvorfor er disse to temaene relatert, bortsett fra det faktum at de er to moderne rakettsystemer med lang rekkevidde? Et lite skritt tilbake er nødvendig, i 4 trinn!

1- Nederland og KMW foretrekker Elbits PULS

I april i fjor presenterte Haag en rekke tiltak og programmer for å modernisere og styrke sine militære eiendeler. I tillegg til å øke budsjettet til sine hærer med 40 % for å nå 2 % av BNP som kreves av NATO i 2024, hadde de nederlandske myndighetene også kunngjort ordren til JASSM-ER kryssermissiler for å bevæpne deres F-35A, men også RGM/ UGM-109E Tomahawk for å utstyre sine fregatter og ubåter.

Overraskelsen kom imidlertid fra kunngjøringen av en ordre på 20 Precise and Universal Launching System eller PULS rakettkastere, designet og produsert av israelske Elbit.

Noen uker tidligere hadde Haag faktisk fått grønt lys fra American Foreign Military Sales, eller FMS, til å anskaffe like mange HIMARS-systemer for 670 millioner dollar. Det er klart at nederlandske myndigheter hadde oppnådd bedre betingelser enn de som ble foreslått av Washington.

De 5 PULS rakettkasterne som vil bli anskaffet av Bundeswehr gjennom den nederlandske handelsavtalen vil erstatte de 5 M270 MARS 2 sendt til Ukraina.
De 5 PULS rakettkasterne som vil bli anskaffet av Bundeswehr gjennom den nederlandske handelsavtalen vil erstatte de 5 M270 MARS 2 sendt til Ukraina.

PULS var allerede valgt av Danmark ved inngangen til året, og var også interessant for Spania og Tyskland. Derfor presenterte industrigruppen Krauss-Maffei i desember 2022, en potensiell etterfølger til den tyske M270 MARS 2, basert nettopp på den israelske PULS.

2- Rheinmetall samarbeider med Lockheed-Martin for HIMARS

I slutten av april var det imidlertid tur til Rheinmetall for å signere en avtale, denne gangen med Lockheed-Martin, for å utvikle den samme etterfølgeren til MARS 2, denne gangen på grunnlag av amerikanske HIMARS, ved å sykle på den nysignerte industriavtalen rundt byggingen av den sentrale delen av flykroppen til F-35A.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense-logo 93x93 2 flere rakettkastere | Tyskland | Artilleri

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler