Sjøkrigføring står overfor "Dreadnought-øyeblikket", sier UK First Sea Lord

De nye evnene som ble utplassert av ukrainske styrker for å nøytralisere den russiske flåten i Svartehavet utgjør et "Dreadnought-øyeblikk", for admiral Ben Key, den første sjøherren til det britiske admiralitetet. Dette er en brutal og dyp endring i paradigmer og doktriner, slik tilfellet var med ankomsten av de første slagskipene i Dreadnought-klassen på begynnelsen av det 20. århundre.

Kampplaner blir foreldet når det første skuddet er avfyrt. Denne setningen, sitert og tilpasset mange ganger, brukes først og fremst for å advare politikere og strateger om overdreven tillit til deres strategi og simulering. Krig er faktisk en av de mest komplekse formene for menneskelig interaksjon som eksisterer på grunn av dens omfang og radikale dimensjon.

Det er som sådan udiskutabelt at Kreml og den russiske generalstaben aldri før 24. februar 2022 hadde forutsett at en større militæroperasjon mot Ukraina kunne utvikle seg til en utmattelseskrig som har vart i 19 måneder, og som har forlatt mer enn 250.000 XNUMX drepte og sårede i sine hærer.

Verken forberedelsen av de ukrainske hærene, motstanden fra befolkningen og de politiske myndighetene, eller reaksjonen fra den vestlige blokken, hadde blitt forutsett av den russiske strategien, som da snakket om en "tre-dagers spesialmilitær operasjon". .

Disse materialene og teknologiene ble avslørt av krigen i Ukraina

Det som er sant for strategier, gjelder også for utstyr. Under denne krigen fikk derfor tallrike utstyr og teknologier, hittil forsømt eller misforstått, sine adelsbrev fra de militære stabene.

Cruiser Moskva – senket
Ødeleggelsen av krysseren Moskva, flaggskipet til den russiske Svartehavsflåten, markerte begynnelsen på en langsom nedstigning til helvete for den russiske marinen i Ukraina.

Dette var tilfellet med lette MANN-droner som TB2 ved starten av konflikten, deretter for artillerisystemer med lange rør, som CAESAR, langdistanseartillerisystemer som HIMARS, Gepard luftvernpistol eller til og med Shahed 136 drone.

Paradoksalt nok, hvis land- og luftkrigen i Ukraina ofte har fokusert oppmerksomheten til analytikere, er det ganske mulig at det er i området for sjøkrigføring at påvirkningen av denne konflikten kunne merkes mest i årene og tiårene før komme.

Dette er i hovedsak hva den første lord av det britiske admiralitetet, admiral Ben Key, uttrykte, refererer til et "dreadnought-øyeblikk" som sies å være i gang i Ukraina angående sjøkrigen.

Sjøkrigføring ved Dawn of a Dreadnought Moment

Den britiske admiralen refererte til den konseptuelle revolusjonen forårsaket av den samtidige ankomsten av marinevåpen med stor kaliber, med stor presisjon (for tiden) og enestående rekkevidde, montert på drevne panserskip av kraftige dampkjeler, som ledet de store admiralitetene til tidlig på 1900-tallet for å revidere sine paradigmer grundig.

Sjøstyrker møtte andre radikale og raske endringer, med ankomsten av ubåter i første verdenskrig, hangarskip i andre verdenskrig og atomdrevne skip i den kalde krigen. .

Dreadnought-øyeblikk - sverdfisk fra HMS Ark Royal treffer Bismarck
Noen ganger jager det ene dreadnought-øyeblikket det andre. Dette var tilfellet 26. mai 1941, da Fairey Swordfish-torpedofly fra hangarskipet HMS Ark Royal traff to torpedoer på slagskipet Bismarck, og forårsaket skade på roret som tvang mannskapet til å kaste skipet.

For Admiral Key tilsvarer svaret gitt av de ukrainske hærene til den russiske flåtens absolutte overherredømme i Svartehavet, ved å bruke missiler i kystbatterier, rekognoseringsdroner og et økende antall marine- og ubåtdroner, til en ny " Dreadnought Moment".


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Drones navals | Conflit Russo-Ukrainien | Constructions Navales militaires

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler