Med ordre på 25 Eurofighters Typhoon, bekrefter Spania sin intensjon om å kjøpe 50 F-35A/B

Det er noen opplysninger som sier mer om hva de ikke sier enn hva de egentlig sier. Dette er tilfellet i dag angående den kommende ordren på 25 nye Eurofighter jagerfly Typhoon for det spanske flyvåpenet, for å erstatte F-18 Hornets som for tiden er i tjeneste.

Dette bør, ifølge Janes-nettstedet ved opprinnelsen til informasjonen, grip inn snart, mens Ministerrådet lanserte Halcon II-programmet 25. september, som spesielt sørger for anskaffelse av 1,5 europeiske fly og tilleggsmotorer for XNUMX milliarder euro.

Denne ordren, etterlengtet av Eurofighter-konsortiet, kommer etter en første ordre på 20 Typhoon i juni 2022, som en del av Halcon I-programmet, for å erstatte Hornets utplassert på Kanariøyene.

20 Eurofighters Typhoon bestilt i juni 2022

I motsetning til disse 20 flyene som tilhører Tranche 3, vil de 25 nye jagerflyene bli bestilt i Tranche 4 av det europeiske programmet. Merk i denne forbindelse at budsjettet anslått av Janes sannsynligvis virker lavt, mens Madrid hadde betalt 20 milliarder euro for de 2 forrige flyene.

Euro Fighter Typhoon espagne
I juni 2022 bestilte Spania 20 Typhoon som en del av Halcon I-programmet, for å erstatte F/A-18 Hornets utplassert på Kanariøyene.

Men det mest interessante med denne kunngjøringen er verken transjen til Eurofighters eller prisen på programmet. Dette er faktisk antallet enheter som er bestilt. Faktisk med 25 nye Typhoon, vil ikke spanske myndigheter erstatte de 50 F/A 18 Hornets som fortsatt er i drift, etter å ha trukket fra de 20 flyene som er erstattet på Kanariøyene.

Dette tallet samsvarer derimot perfekt med de mange ryktene, noen ganger bekreftet av åpenbare kommunikasjonsfeil, angående Madrids oppkjøp av 50 F-35 Lighting 2.

25 F-35B for den spanske marinen, og 25 F-35A for å erstatte luftforsvarets F/A-18 Hornets

Mer spesifikt indikerer disse rapportene avanserte forhandlinger med Lockheed-Martin og FMS, for 25 F-35B for å erstatte AV-8B Harriers som bevæpner hangarskipet Juan Carlos I, samt 25 fly i landversjon for å erstatte deler av de resterende F/A 18 Hornets.

Tydeligvis er tilfeldighetene mer enn urovekkende, mellom de 25 Typhoon mangler for å fullføre utskiftingen av Hornets fra det spanske luftforsvaret, og de 25 F-35A-ene som skal forhandles diskret av Madrid i flere år.

AV8B Juan Carlos e1680009122831 Jagerfly | Forsvarsnyheter | Konstruksjon av militære fly
Den spanske marinen vil måtte erstatte AV-8B Harriers som bevæpner hangarskipet Juan Carlos I. F-35B er det eneste flyet som sannsynligvis vil gjøre det.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense logo 93x93 2 Jagerfly | Forsvarsnyheter | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler