Mot en ny F-35A ordre for det sørkoreanske flyvåpenet

American Foreign Military Sales, eller FMS, kunngjorde at de hadde autorisert bestillingen av ytterligere 25 F-35A for de sørkoreanske luftstyrkene for 5 milliarder dollar. Denne kunngjøringen kommer ettersom Kim Jong-Uns besøk til Russland kan omstokke maktbalansen på den koreanske halvøya.

For et drøyt år siden ga ordren om den tredje og siste transjen på 20 F-35 Lightning 2 til det sørkoreanske luftvåpenet mye nøling og spekulasjoner.

Spørsmålet var da om Seoul ville velge F-35B med vertikal eller kort start og landing, spesielt for å utstyre sitt fremtidige hangarskip hvis skjebne fortsatt er usikker, eller om landversjonen F-35A, hvorav 40 eksempler allerede var i drift. innen det sørkoreanske flyvåpenet, ville vært foretrukket.

Spenningen ble avsluttet i juli 2022, da Seoul bestemte seg for den landbaserte versjonen av jagerflyet Lockheed-Martin, med en planlagt konvolutt på 3 milliarder dollar for de 20 flyene i FX-programmet.

25 ekstra F-35Aer for det sørkoreanske luftvåpenet

Det tok et år å forhandle alle aspekter av denne kontrakten, inkludert Foreign Military Sales har nettopp gitt konturene. Dermed blir det ikke 20, men 25 F-35A som skal anskaffes av de sørkoreanske luftstyrkene.

F-35A sørkoreanske flyvåpen
Det sørkoreanske flyvåpenet implementerer allerede 40 F-35A under FX-programmet

Disse vil bli levert direkte til Block 4-standarden, den som skal gjøre det mulig å oppnå full operativ kapasitet til jagerflyet. Bestillingen er ledsaget av 26 Pratt & Whitney F135-PW-100 turbojetfly, samt et visst antall deler og utstyr.

Hvis omfanget av den opprinnelig planlagte bestillingen økte med 25 % med rekkefølgen på 5 ekstra jagerfly, eksploderte budsjettkonvolutten på sin side og nådde 5 milliarder dollar i henhold til FMS-tilbudet, en økning på 66 %.

En konvolutt på 5 milliarder dollar til FMS

Denne økningen må imidlertid veies av flere parametere. For det første er FMS vant til å "tenke bredt" når det kommer til støttepakken for store kontrakter, og veldig ofte er den endelige kontrakten mer kompakt enn den opprinnelig foreslått av Pentagon.

På den annen side bør disse enhetene ikke leveres før 4 eller 5 år. Det er derfor hensiktsmessig å ta hensyn til, i noteringen, virkningene av inflasjon i USA, men også potensielle endringer i råvarepriser, i en usikker geopolitisk kontekst.

KF-21 Boramae K-FX-program
Ekstrakostnadene for de siste sørkoreanske F-35A-ene kan ha en innvirkning på finansieringen av K-FX-programmet og dets jagerfly, KF-21 Boramae

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Fighter Aviation | Militære allianser | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler