Ny rekordutplassering av kinesiske luftstyrker rundt Taiwan

For bare to år siden, natt til 1. oktober etablerte de kinesiske luftstyrkene ny rekord i det som skulle bli en iøynefallende markør for hans raske maktovertakelse.

Den klarte da nesten samtidig å utplassere 38 kampfly, 18 J-16 jagerbombefly akkompagnert av fire Su-30, samt to H-6 bombefly og et Y-8 maritimt patruljefly, mot Taiwan. Noen hadde krysset senterlinjen i sundet, andre gikk utenom øyas luftrom fra sør.

Kinas voksende luftvåpenutplasseringer rundt Taiwan

Denne rekorden varte imidlertid ikke lenge. Dagen etter fløy faktisk 39 fly i to formasjoner, det vil si 26 J-16, ti Su-30, to Y-8 og et KJ-500 luftovervåkingsfly, rundt øya. Så, 4. oktober, satte 34 J-16, 12 H-6, 2 Su-30, 2 Y-8 og 2 KJ-500 ny rekord med 52 fly.

Siden den gang har utplasseringen av kampfly, men også av kinesiske marineskip, blitt daglige, med et gjennomsnitt, de siste månedene, på 24 fly og droner, og 4 til 5 skip, noe som legger konstant press på det taiwanske forsvaret.

Y-20U tankskip J-20 og J-16
To Y-20U tankfly fulgte en skvadron med J-16 i forbikjøringen av Taiwan 18. september.

Opptegnelsene, som for dem, tjener til å vurdere fremgangen gjort av de kinesiske luftstyrkene, men også deres oppgang i format. Den siste, inntil i går, daterte fra april 2023, og hadde mobilisert hele 91 kampfly, støttefly og langdistansedroner samtidig.

Rekorder er laget for å slås, ser det ut til, selv om det i hovedsak er sannsynlig at innbyggerne på den autonome øya ser på ting med mindre entusiasme.

103 kinesiske fly og 9 skip rundt Taiwan 18. september

Faktisk, mellom 17. og 18. september oppdaget de taiwanske hærene, som var ansvarlige for å overvåke landets himmel og kyster, ikke mindre enn 103 fly som tilhører det kinesiske luftvåpenet, som opererer rundt øya, samt ni kinesiske marineskip.

Av de 103 flyene som ble oppdaget, krysset 10 Su-30, 12 J-10 og 4 J-11 medianlinjen til Taiwanstredet, mens 12 J-16 akkompagnert av 2 KJ-500 og spesielt to Y-tankfly -20U, ledet et langsiktig bypass-oppdrag sør på øya.

Det er nettopp dette oppdraget, tradisjonelt betrodd langdistanse H-6 bombefly, og ikke til smidige og kraftig bevæpnede J-16-fly, samt støtten fra de to Y-20U-tankskipene, som spesielt tiltrekker seg oppmerksomheten i denne nye demonstrasjonen av kraft.

D-16 H-6
Avledet fra Su-30, har J-16 imidlertid fullstendig fornyet og modernisert elektronikk ombord, og et stort utvalg av luft-til-luft, luft-til-bakke og luft-til-overflate våpen.

For bare to år siden ville de kinesiske luftstyrkene absolutt ikke vært i stand til å utføre noen form for oppdrag, enn si en maktdemonstrasjon rundt Taiwan, unntatt bruk av langdistanse H-6 bombefly.

Dette tvinger imidlertid de taiwanske væpnede styrkene til å ta av sine egne kampfly og utplassere skipene sine for å følge PLAs manøver, slik det er vanlig å gjøre, samt aktivere kystforsvaret.

Denne manøveren ga verdifull informasjon til de kinesiske styrkene om naturen og posisjonen til øyas defensive system, mens de brukte potensialet til motstridende fly og skip.

PLA slutter seg til en veldig eksklusiv klubb innen verdens luftstyrker


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Tensions Chine vs Taiwan | Analyses Défense | Aviation de chasse

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler