Vil SSN-AUKUS ha skinnet til fremtidige australske F-35A?


For to år, og den offisielle kunngjøringen avAUKUS-alliansen bringe sammen Australia, Storbritannia og USA, deretter det felles atomangreps-ubåtprogrammet SSN-AUKUS, opererer australske myndigheter så å si i en stat som grenser til schizofreni angående landets militære programmering.

På den ene siden, er de dityrambiske og opphøyde når det gjelder å prise det fremtidige potensialet til åtte nye Royal Australian Navy SSN-er, 3 til 5 Virginia-klasse skip som vil bli anskaffet fra USA, og 3 til 5 nye generasjons ubåter (for totalt åtte skip) designet sammen med Storbritannia, med teknologisk støtte amerikanere.

Jegerklassefregatter, IFV AS21 Redback og F-35A: listen over programkutt vokser i Australia

På den annen side fortsetter de å senke ambisjonene til sine andre utstyrsprogrammer. Dette er hvordan, i april i fjor, LAND 400-programmet som hadde som mål å skaffe 450 nye kampvogner for infanteri for den australske hæren, ble delt på 3 og redusert til 150 enheter, i dette tilfellet, Sørkoreansk AS-21 Redback foretrukket fremfor den tyske KF41 Lynx.

For noen uker siden, i begynnelsen av september, var det det tur til jegerklassens fregattprogram til å bli truet av budsjettmessige årsaker, uten å vite for øyeblikket om den bare vil bli redusert i størrelse, eller kansellert for å gå til en rimeligere skipsmodell enn den britiske Type 26 som er valgt så langt.

AS21 Redback
Den australske hæren vil til slutt kjøpe bare 150 av de 450 AS21 Redback IFV-ene som er planlagt for Land 400-programmet

Denne uken ifølge Janes nettside, har en ny trussel mot et stort australsk program dukket opp. Det kongelige australske luftvåpenet har faktisk som mål å lansere, i løpet av dette tiåret, et program som tar sikte på å erstatte de 24 F/A-18 F Super Hornets som for tiden er i bruk, med rundt tretti ekstra F-35A Lighting 2s som en del av AIR 6000-programmet, dessuten allerede i tjeneste i landet med 60 senere, pluss 12 på bestilling.

Dette programmet hadde naturligvis som mål å homogenisere den australske jagerflåten, selv om de 12 EA-18G Growler elektroniske krigføringsflyene, også i tjeneste, så ut til å måtte bevares.

I tillegg virket Royal Australian Air Force spesielt fornøyd og overbevist om egenskapene til Lockheed-Martin-jagerflyet, og om dens operative merverdi sammenlignet med eldre fly, som Super Hornet.

Men ifølge informasjon innhentet av det spesialiserte nettstedet Janes, tyder nå alt på at denne ambisjonen ikke vil bli realisert, i hvert fall ikke i løpet av dette tiåret. På spørsmål fra nettstedet om dette emnet, indikerte det australske forsvarsdepartementet at ingen beslutning var tatt, men at på den annen side, Australske Super Hornets vil fortsette å bli modernisert i årene som kommer.

Bevar F/A-18 Super Hornet for å implementere AGM-158C LRASM-missilet

Denne erklæringen må settes i perspektiv av konklusjonene og anbefalingene til den nye strategiske gjennomgangen ble offentliggjort for noen uker siden, som planlegger å fortsette å bruke RAAFs F/A-18 F minst frem til 2027, spesielt for å implementere antiskipammunisjon AGM-158C langdistanse anti-skip missil eller LRASM, som F-35A for øyeblikket ikke er i stand til.

Det gjenstår at utover det forrige argumentet som bare har et begrenset omfang siden både AGM-158C LRASM og Joint Strike Missile JSM blir integrert i blokk 4 på F-35 foran for å være operative i midten av neste år, en åpenbar dynamikk rettet mot å begrense, eller til og med redusere visse utgifter knyttet til store programmer, er i gang.

F/A-18 F Super Hornet
Australias F/A-18F Super Hornets forventes å bli utvidet dette tiåret, da de skulle erstattes av 30 ekstra F-35A under AIR6000-programmet.

Og det dukker nå opp en ikke-uttømmende liste over alt utstyr og midler som de australske hærene må gi fra seg, for faktisk å kunne utstyre seg med disse åtte atomangrepsubåtene.

Overraskende nok har emnet aldri blitt presentert i dette aspektet, verken for australske parlamentarikere, eller for landets offentlige mening. Til dags dato nøyer det foreslåtte argumentet seg for å synliggjøre merverdien av atomdrevne ubåter, sammenlignet med konvensjonelt drevne og AIP-ubåter.

De forventede fordelene og merverdien til SSN-AUKUS-programmet

Det er imidlertid åpenbart at førstnevnte tilbyr betydelig bedre ytelse og kapasiteter enn sistnevnte. Faktisk vil de 8 SSN Virginia og SSN-AUKUS australierne som kommer utvilsomt ha mange fordeler og styrker, sammenlignet med SSK-ene som de erstatter, enten det er Collins som for tiden er i bruk, eller andre modeller, inkludert inkludert den tidligere bestilte Shortfin Barracuda .

SSN er faktisk betydelig raskere og har en teoretisk ubegrenset dykkeautonomi, som lar dem reposisjonere seg veldig raskt og diskret, etter anmodning fra Admiralitetet. I tillegg tillater denne hastigheten demfølge og eskortere kapitalskip som atomdrevne hangarskip også utvikler seg med vedvarende hastighet.

De representerer endelig det valgte våpenet for engasjere og ødelegge motstridende atomdrevne ubåter som også kan dra nytte av farten for å unngå et engasjement om nødvendig. Dermed ser australske SSN-er ut til å være en ubestridelig ressurs for Royal Australian Navy, i det minste ved første øyekast.

Nimitz -klasse
Eskortering av kapitalskip som atomdrevne hangarskip er et av hovedoppdragene til SSN. Den australske marinen har ingen hangarskip, eller til og med noen ekte kapitalskip.

Behovene og begrensningene til den australske marinen

Imidlertid brukes disse eiendelene i dag primært av land med kapital Skip for å eskortere, slik som amerikanske, britiske, kinesiske og franske hangarskip og større angrepsskip, eller til svært spesifikke behov, som for eksempel eliminering av SSBN-er og streiken fra marinen. konvoier, som for Russland. Australia har derimot nei verken avskrekking eller Capital Ship å beskytte, og har ikke engang noen reelle kraftprojeksjonsmuligheter å eskortere.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta defense 114 ubåtflåte | Militære allianser | Forsvarsanalyse

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

1 KOMMENTAR

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler