Våpenlevering til Ukraina: Polen er tørt, symptom på et storstilt fenomen som kommer.


Siden begynnelsen av russisk aggresjon hadde Polen vært i forkant med å levere våpen til Ukraina. På halvannet år har Warszawa levert mer enn 300 T-72, PT-91 og Leopard 2A4, samt 14 Mig-29s og tallrike pansrede kjøretøyer og ammunisjon av alle typer i Kiev.

Faktisk var Polen i lang tid den viktigste leverandøren av tungt militært utstyr for å støtte de ukrainske hærene, inkludert foran USA, og har ved flere anledninger spilt rollen som spore for å flytte vestlige linjer. av våpenlevering.

Til slutt ønsket Polen mer enn halvparten av de 4 millioner ukrainske flyktningene velkommen, og tillot et stort antall vestlig militærutstyr å passere gjennom sitt territorium for å nå Ukraina.

Polen i tørre armer over våpenlevering til Ukraina

Imidlertid ble denne spektakulære innsatsen gjort på bekostning av de polske hærene som i visse områder mistet nesten 40 % av sine operative evner på grunn av leveranser til Ukraina.

Levering av våpen til Ukraina Polen PT-91
Polen leverte mer enn 300 PT-91 og T-72 tunge stridsvogner til Ukraina, samt Leopard 2A4.

Hvis Warszawa i flere måneder har vært engasjert i en like spektakulær dynamikk for å modernisere sine hærer, vil leveranser av nytt utstyr ta flere måneder til flere år, en periode der Polen vil være utsatt og sårbart, spesielt siden det knapt kan stole på sitt europeiske naboer for å forsterke sitt eget forsvar.

I tillegg, som lesere av Meta-defense har visst i mange måneder, har Moskva fra sommeren 2022 forpliktet seg til å reformere sin egen forsvarsindustri grundig, og å omstille landet til en reell krigsøkonomi.

Faktisk, uansett konklusjon på den ukrainske konflikten, vil de russiske hærene raskt være i stand til å true Polen eller de baltiske statene på grensene.

Den sjokk, men ventede, kunngjøringen fra Polens statsminister Mateusz Morawiecki

Så det er ikke noe overraskende i uttalelsen av Polens statsminister Mateusz Morawiecki angående stans av polske våpenleveranser til Ukraina.

Når det gjelder den relaterte konteksten til spenningene mellom Kiev på den ene siden, Warszawa, Bratislava og Budapest på den andre, om temaet ukrainske frokostblandinger, og dessuten i en forverret kontekst før valget i Polen, vil det bare ha effekten av å avsløre en situasjon som ellers er uunngåelig og forutsigbar.

Polens statsminister Mateusz Morawiecki
Polens statsminister Mateusz Morawiecki kunngjorde slutten på våpenleveranser til Ukraina, for å opprettholde de nødvendige styrkene for å møte trusselen.

Hvor forutsigbart det enn var, ble dette fenomenet med utmattelse av våpenlagre som kan overføres til Ukraina, likevel ikke forutsett, verken av Warszawa eller av de andre europeiske landene, som også er utsatt for de samme begrensningene.

Konsekvensene av den russiske krigsinnsatsen

Slik er det, etter å ha levert et hundretalls tanker Leopard 2 moderne, europeiske leveranser består nå av tanker Leopard 1 fra slutten av 60-tallet og begynnelsen av 70-tallet.

Disse har lite å misunne T-62 og T-55 frigitt fra aksjer i Russland. De representerer imidlertid bare en del av stridsvognene levert til de russiske hærene. Faktisk opererer russiske våpenfabrikker nå med full kapasitet, med høyere rater enn før krigen.

Dermed produserer tankfabrikken Uralvagonzavod i Nizhny Tagil, i Sverdlovsk oblast, i Ural, nå 200 til 400 stridsvogner per år, avhengig av kilder, hovedsakelig T-90Ms, men også T-80BVs. og T-72B3M, dvs. for å si mye nyere og mer effektive modeller enn Leopard 1 sendt til Ukraina.

Luftspeilingen av våpenfabrikker i Ukraina

I et forsøk på å svare på den farlige utviklingen av maktbalansen som dukker opp, har Kiev i flere måneder forpliktet seg til å forhandle med europeiske industrifolk om bygging av infrastruktur som muliggjør produksjonen av dette utstyret i Ukraina.

KF-51 Panther Rheinmetall
Rheinmetall bygger angivelig en fabrikk for stridsvogner og tunge rustninger i Ukraina, muligens for å produsere KF51-stridsvogner Panther.

Dette er hvordan Rheinemtall har foretatt seg i flere uker, byggingen av en fabrikk som er i stand til å sette sammen opptil 400 tunge pansrede kjøretøy, kampvogner og kampvogner for infanteri per år.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militær maktbalanse | Militære allianser | Forsvarsanalyse

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler