Det kan være mer enn én nordkoreansk atommissilubåt under bygging

I begynnelsen av september meldte nyhetsbyrået KCNA lanseringen av en ny nordkoreansk ubåt, presentert da som en taktisk angreps atomubåt, og kalt Hero Kim Gun-ok.

Faktisk viste det seg at det var en tilpasning av en sovjetisk modell fra slutten av 50-tallet, kalt Romeo av NATO, absolutt ikke utstyrt med kjernefysisk fremdrift og kjent for å være lite diskret.

Oppskytingen av den nordkoreanske ubåten Hero Kim Gun-ok

På den annen side virker den nye nordkoreanske nedsenkbare fartøyet godt utstyrt med vertikale utskytningsrør, noe som gjør det mulig å implementere kortdistanse ballistiske missiler, så vel som kryssermissiler med mellomdistanse, som hver potensielt kan bære en atomladning. .

Derfor, hvis presentasjonen av helten Kim Gun-ok har blitt ganske overdrevet av Pyongyangs propaganda, er det militære potensialet til skipet udiskutabelt, spesielt for å nøytralisere Seouls nye tre-akse doktrine som skal gi en konvensjonell respons på atomtrusselen. koreansk.

Den nordkoreanske ubåten Hero Kim Gun-ok
Den nordkoreanske ubåten Hero Kim Gun-ok ble skutt opp i september 2023

Hvis ikke det var nok, ser det ut til at nordkoreanske verft har begynt byggingen av minst én ekstra missilubåt, denne gangen utstyrt med KN-26 Pukguksong-3 ballistiske missiler, mer imponerende og med større rekkevidde enn de som er implementert ombord på Hero Kim Gun-ok.

Ny nordkoreansk ubåt potensielt bevæpnet med Pukguksong-3 SLBM atomraketter

Dette er i alle fall konklusjonen til den verdenskjente spesialisten på ubåter og undervannskrigføring, HI Sutton, i en artikkel publisert på bloggen hans 17. september.

Han baserer sitt resonnement på de svært betydelige forskjellene som ble observert mellom skipet som ble lansert i begynnelsen av september, og det hvis bilder ble avslørt i 2019 i anledning av Kim Jong-Uns besøk til verftene som er ansvarlige for å bygge ubåter for den nordkoreanske marinene.

I begge tilfeller er skipene åpenbart avledet fra den sovjetiske Romeo-klassen, selv om Hero Kim Gun-ok fremstår som lengre og mer imponerende enn tidligere skip.

Kim Jong-Uns besøk i 2019 for å observere byggingen av Sinpo-C-klassen

Dermed observerte skipet i 2019 og kalt Sinpo-C klasse, har en silhuett som er relativt nær den til den kinesiske Type 033 avledet fra den sovjetiske Romeo. På den annen side ble den nedsenkbare kiosken betydelig forlenget og hevet, for å kunne romme tre Pukguksong-3 middels skiftende ballistiske missiler, 8 meter lange.

Kim Jong-un nordkoreansk Sinpo-C klasse ubåt 2019
Kim Jong-Un besøker nordkoreanske verft som bygger Sinpo-C-klassen ubåt

Hvis Sinpo-C faktisk er bevæpnet med tre tyngre og lengre rekkevidde missiler, derfor potensielt klassifisert som strategiske, vil dette også forklare den merkelige klassifiseringen av taktisk angreps-atomubåt gitt til Hero Kim Gun-ok.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militær maktbalanse | Atomvåpen | Strategiske våpen

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler