Kan Nexters CAESAR delta i den indiske superkonkurransen om 1200 artillerisystemer?

Som det fremgår av dens kommersiell suksess som på de ukrainske slagmarkene, Nexters CAESAR lastebilmonterte 155 mm kanon, er et av de beste artillerisystemene for øyeblikket, og kombinerer betydelig mobilitet med stor presisjon og utvidet rekkevidde.

Nexter-kanonen blir imidlertid ofte misforstått, spesielt fra et medieperspektiv. Målet er faktisk ikke å erstatte kasemat selvgående artilleri, som den tyske PZh2000, den sørkoreanske K9 eller den amerikanske M109, men å foreslå en ny tilnærming for slept artilleri.

CAESAR som et alternativ til slept artilleri

Som vist de svært betydelige tapene av amerikanske M777-våpen levert til Ukraina, tauet artilleri lider åpenbart av ventetiden for å sette opp og heve batterier, noe som gjør disse systemene sårbare for motbatteriild så vel som lurende ammunisjon.

Dette er hvordan 67 av de 142 M777-ene som ble sendt til Ukraina ble oppført som ødelagte eller skadede (50 % tap), sammenlignet med bare 4 av de 30 CAESAR 6x6-ene sendt av Frankrike (13 %), og en enkelt tysk Pzh2000 av 28. kopier levert (3,5 %).

Faktisk ligger innovasjonen som støtter CAESAR i integreringen i ett enkelt utstyr av alle enhetene som er nødvendige for implementeringen av et artillerisystem, samtidig som man kommer så nært som mulig kostnadene for et sammenlignbart slepet system.

Det franske artillerisystemet er med andre ord ment å være mye mer et alternativ til den amerikanske M777 eller den franske TRF1, enn til PZH2000, Krab og andre M109-er, som det oftest bare koster en tredjedel av kostnadene for, noen ganger. enda mindre.

M777 Ukraina Lancet
Amerikanske M777-er betalte en høy pris i Ukraina, med en dokumentert havarirate på 50 % – Her, en M777 i sikte på en Lancet-ammunisjon som lurer.

1200 slepte kanoner for den indiske hæren

Det er i dette området den indiske hæren har nettopp gjennomført brede industrielle konsultasjoner med sikte på å skaffe opptil 1200 artillerivåpen moderne og utpekt slept, for å erstatte FH77- og M46-kanonene som for tiden er i bruk.

Til nå måtte dette dreie seg om den lokalt utviklede Dhanush-slepepistolen, 114 eksemplarer har blitt bestilt og delvis levert fra 2016.

Imidlertid ser det ut til at generalstaben i den indiske hæren nå ønsker å vende seg mot et system som anses som mer pålitelig og mer effektivt enn sistnevnte, men også enn de nye Advanced Towed Artillery Guns (ATAGS) utviklet av DRDO, byrået for nasjonal bevæpning .

Men i en slik konkurranse har Nexter-pistolen mange fordeler å legge frem, selv om den går lenger med tanke på kapasitet enn de indiske spesifikasjonene ser ut til å kreve.

Argumentene til CAESAR i India

For det første har det franske artillerisystemet i stor grad bevist seg i kamp, ​​blant annet mot russiske artillerisystemer som kinesisk artilleri er sterkt inspirert fra. Ved sin lengde, sin presisjon og sin integrering er den i stand til å sette seg selv i batteri, skyte 6 granater og forlate skytesonen på mindre enn 3 minutter, og beskytte den mot fiendens reaksjoner.

Dhanush artilleri india
Det indiske Dhanush (bue) artillerisystemet er dyrt og tungt, med en masse på 12 tonn.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Artillerie | Analyses Défense | Construction de véhicules blindés

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler