MBDA Frances Mistral 3-missil fortsetter å appellere til de spanske væpnede styrker

De spanske hærene vil fortsette å bruke det svært kortdistanse overflate-til-luft-missilet som er utviklet av MBDA Frankrike. For dette formål har den spanske regjeringen nettopp validert ordren på 522 nye Mistral 3-missiler, samt ATPS-treningssystemer, batteriladere og reservedeler, alt for €324,6 millioner.

Madrid hadde allerede i 2021 bestilt 91 Mistra-missilerl å starte moderniseringen av noen 102 infanteriskyteplasser og 10 ATLAS-systemer som har gitt tett bakke-luftforsvar for spanske enheter i mange år.

Sørg for SHORAD-beskyttelse av de spanske hærene

De nye missilene vil gjøre det mulig å standardisere hele flåten mot det nye missilet som ble tatt i bruk i 2018, og tilbyr økt ytelse med en rekkevidde på 8 km og utstyrt med en ny søker som er i stand til å engasjere droner og er mer motstandsdyktig mot termiske lokker,

For øyeblikket ser det ut til at den spanske kontrakten kun vil gjelde modernisering av SHORAD (SHort Range Air Defense) evner, brukt av landets 3 hærer. Det er også snakk om i fremtiden å utstyre visse spanske marineskip med SIMBAD-RC-systemer som bruker samme missil for å styrke deres luftvern-, antidrone- og antimissilforsvar.

Mistral 3 SIMBAD-RC
Den spanske marinen er også interessert i Mistral 3 gjennom SIMBAD-RC-systemet som spesielt beskytter den nye klassen av Jacques Chevalier forsyningstankskip fra den franske marinen.

Mistral 3 vil også kunne bevæpne kamphelikopteret Tiger, som er gjenstand for et felles moderniseringsprogram mellom Frankrike og Spania.

Paradoksalt nok ser ikke Madrid ut til å ønske å slutte seg til, for denne ganske viktige ordren, initiativet som ble lansert av Paris for å harmonisere håndteringen av kontrakter og bruk av Mistral-missilet i en "brukerklubb" som samler, i dag og i tillegg til Frankrike, Belgia, Kypros, Estland og Frankrike, og som snart kan få selskap av Romania.

Ytelsen til MBDAs Mistral 3 Missile

1,85 m lang og veier nesten 20 kg, Mistral 3 er for tung og klumpete til å brukes på skulderen, slik tilfellet er med Stinger eller FBS-70. I sin infanteriversjon blir den fraktet og utplassert av et team på to menn, fra et skytepunkt.

Selv om den er mindre fleksibel å bruke og tyngre å transportere enn det klassiske infanteriet Shorad, tilbyr den mye overlegen ytelse, med en rekkevidde på mer enn 8 km, nesten det dobbelte av Stinger, og en høy supersonisk hastighet på Mach 2,7 som tillater det å engasjere raske fly.

Mistral skyteport
I motsetning til Stinger, betjenes Mistral fra en skyteposisjon.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Luftvernmissiler | Forsvarskontrakter og anbudskonkurranser | Luftvernforsvar

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler