Sveitsisk F-35-program: Fransktalende industrifolk begynner å bli utålmodige

Fransktalende sveitsiske industrifolk som skulle dra nytte av kompensasjonstiltakene knyttet til det sveitsiske F-35-programmet for de sveitsiske luftstyrkene, uttaler seg nå for å uttrykke sin bekymring, til og med sin irritasjon og motløshet, i møte med den åpenbare mangelen på fremgang på dette området., ett år etter signering av kontrakten. Fremfor alt gjengir de mistanker om favorisering til fordel for sveitsiske selskaper basert i tysktalende kantoner.

Da Bern kunngjorde sin beslutning til fordel for den amerikanske F-35A om å modernisere de sveitsiske luftstyrkene, ble mange stemmer, i Sveits, men også i Frankrike, reist for å stille spørsmål ved oppriktigheten i tilbudet overført av Lockheed-Martin og USA.

Blant de emnene som da ble ansett som lite troverdige, virket den industrielle deling av 3 milliarder sveitsiske franc som Lockheed-Martin hadde forpliktet seg til overdreven med tanke på selve kontrakten, men også av industridelingsavtalene som tidligere ble signert i Europa av den amerikanske flyprodusenten .

I tillegg var flere sveitsiske personligheter, hovedsakelig i det fransktalende fransktalende Sveits, bekymret for mangelen på åpenhet rundt hele programmet, og spesielt prosedyrene for tildeling av kompenserende kontrakter.

Mangelen på fremgang rundt industriell kompensasjon for det sveitsiske F-35-programmet

Disse bekymringene var tilsynelatende berettiget, i det minste delvis, hvis vi skal tro nylige presseartikler publisert, igjen, av den fransktalende sveitsiske pressen.

Mecaplex swizerland glassverk
Selskapet Mecaplex, en spesialist på luftfartsskjermer, har kastet inn håndkleet mens de venter på en mulig ordre knyttet til det sveitsiske F-35-programmet.

dermed, ifølge Swiss Radio Television, sveitsiske industrifolk, og mer spesielt fransktalende sveitsere, som i utgangspunktet skulle dra nytte av disse kompensasjonstiltakene, begynner å fortvile over mangelen på fremgang på dette området, til tross for de utallige møtene de har hatt med Lockheed-Martin det siste året at kontrakten har trådt i kraft.

Noen av dem, som selskapet Mecaplex med base i Grange i kantonen Solothurn, en anerkjent produsent av flybaldakiner ofte sitert som referanse av Lockheed-Martin, har til og med kastet inn håndkleet i møte med mangelen på fremgang på dette området .

Det ser imidlertid ut til at denne oppfatningen ikke er jevnt fordelt i Sveits. Faktisk, fortsatt ifølge RTS, ser det ut til at det som ligner mistanker om favorisering til fordel for selskaper som tilhører tysktalende kantoner, dukker opp blant romersktalende industrimenn.

Mistanker om favorisering mot fransktalende industrimenn

Faktisk har flertallet av kontraktene som er signert til dags dato, som vil dekke opptil halvparten av de 3 milliarder CHF lovet av flyprodusenten, vært til disse sveitsiske selskapene som tilhører tysktalende kantoner, og mer spesielt selskapet Ruag , basert i Bern , som godt kan vise seg å bli den store vinneren av denne operasjonen.

Sveitsisk F-35 industrikompensasjonsprogram
Den industrielle kompensasjonen rundt det sveitsiske F-35-programmet er trolig handikappet av forpliktelsene som den amerikanske flyprodusenten har gjort andre steder.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Offset og industriell forsvarskompensasjon | Jagerfly | Belgia

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler