Med Hai Kun-ubåten oppnår Taiwan mer enn én bragd for å møte trusselen fra Beijing

- Annonse -

Oppskytingen av ubåten Hai Kun (Narval), den første taiwanskproduserte ubåten, ga opphav til en seremoni i nasjonal skala i nærvær av presidenten Tsai Ing-wen som fremhevet dens eksepsjonelle natur om at dette prosjektet fortsatt ble ansett som umulig å realisere for bare noen få år siden.

Og med god grunn! For å føde dette historiske øyeblikket for Taiwan, måtte militæret, ingeniørene, men også politikerne på øya ta på seg en rekke utfordringer som frem til da virket utilgjengelige, for å designe og bygge en ubåt som var i stand til å konkurrere med den kinesiske marinen og svært viktige ubåt- og antiubåteiendeler som den distribuerer uavbrutt rundt øya ettertraktet av Beijing.

Overbevis USA om å sponse programmet politisk

Det første fjellet som Taipei måtte overvinne for å oppnå dette resultatet var å oppnå overbevise USA om deres uunnværlighet, og dette allerede i 2018, da spenningene mellom Washington og Beijing langt fra var på det nivået de har nådd i dag.

- Annonse -

Det var faktisk nødvendig for USA å forplikte seg sammen med Taiwan til dette ambisiøse programmet, spesielt for å støtte og trene taiwanske ingeniører innen felt og teknologier som svært få land dominerer.

ubåt lansering Hai Kun tale President Tsai Ing-wen
Taiwans president Tsai Ing-wen fremhevet arrangementets historiske karakter under lanseringen av Hai Kun.

I tillegg vil de nye taiwanske ubåtene måtte bære visse teknologier, innen deteksjonssystemer eller våpen, med Mk48-torpedoen og Harpoon antiskipsmissil med middels endring, som det ville vært umulig å skjule for Beijing.

Med andre ord måtte Washington hjelpe Taipei med å gjennomføre prosjektet sitt, og å gjøre det åpent, noe som ikke unnlot å provosere Beijings harme.

- Annonse -

Overbevis europeerne om diskret teknologioverføring, men avgjørende for utformingen av Hai Kun-ubåten

Amerikansk støtte var også nødvendig for en andre, like kritisk, del av programmet, som innebar å overbevise europeerne om visse teknologioverføringer angående aspekter som amerikanske produsenter, som ikke lenger designer eller bygger ubåter for konvensjonell fremdrift på mer enn 50 år, ville har ikke vært i stand til å gi.

I motsetning til USA, nekter europeere faktisk offentlig å hjelpe de taiwanske hærene, i frykt for økonomiske represalier fra Folkerepublikken Kina, som har gjort denne trusselen til et verdifullt verktøy for å militært svekke den autonome øya.

Type 212 TKMS italiensk marine
Den europeiske modellen som Hai Kun er nærmest er Type 212 fra tyske TKMS

Det var derfor nødvendig for de taiwanske myndighetene å utplassere sjeldne talenter for forhandlinger og skjønn, for å lykkes med å overbevise de få europeiske industrimennene som sannsynligvis vil levere de manglende teknologiene for å designe en effektiv angrepsubåt som er i stand til å konfrontere den kinesiske marinen.

- Annonse -

LOGO meta forsvar 70 Militær planlegging og planer | Militær sjøkonstruksjon | FORENTE STATER

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler