SSN-AUKUS: London investerer 4 milliarder pund i utformingen av sin fremtidige atomangrepsubåt

Det britiske forsvarsdepartementet kunngjorde, som en del av SSN-AUKUS-programmet, signering av 4 milliarder pund i kontrakter med flere store produsenter, for utformingen av den fremtidige erstatningen for atomangrepsubåtene av smart klasse, samt tilpasningen av industriell infrastruktur for å produsere fremtidige ubåter.

SSN-AUKUS-programmet ble annonsert i 2021 og representerer grunnpilaren i AUKUS-alliansen som samler USA, Australia og Storbritannia. Dens store konturer ble avslørt i anledningen seremoni som samler statsoverhodene for de tre landene på den amerikanske marinebasen i San Diego i mars 2023.

Ambisjoner og bekymringer rundt SSN-AUKUS-programmet

Dette er bygget på designet av en ny atomangrepsubåt beregnet på å erstatte SSN-klassen Astute fra Royal Navy fra 2040 for 7 eksempler, samt utvidelsen av SSN-flåten til den australske marinen på samme dato, for 3 til 5 eksempler.

Tidligere vil Royal Australian Navy ha anskaffet 3 til 5 amerikanske atomangrepsubåter av Virginia Block IV og/eller V-klassen, med mål om å nå en flåte på åtte australske skip innen 2050.

Utover den ynkelige måten den tidligere australske statsministeren, Scott Morrison, hadde forhandlet om emnet mens han holdt det hemmelig, inkludert fra Frankrike som Canberra hadde signert en kontrakt med for bygging i 2015 lokalt av 12 konvensjonelt drevne ubåter, reiser dette programmet mange bekymringer, i Australia som i USA.

Virginia klasse
Royal Australian Navy vil anskaffe 3 til 5 Virginia-klasse atomangrepsubåter fra USA.

For flere høytstående embetsmenn i den amerikanske kongressen kan salget av 3 til 5 Virginia-klasse SSN-er til Australia bare gjøres, gitt tilstanden i planleggingsprognosene, til skade for den amerikanske marinens maktøkning i dette området, mens hypotesen om økende spenninger med Beijing ser nå ut til å være åpenbar.

Faktisk frykter noen amerikanske senatorer og representanter at dette programmet, hvis det effektivt styrker de operasjonelle evnene til Australia, en ledende alliert i Stillehavet, i fellesskap vil hemme amerikanske reaksjonsevner i møte med Beijing, og derfor effektiviteten av deres avskrekkende karakter. .

I Australia er disse hovedsakelig spørsmålene om kostnader og industriell avkastning av programmet som er gjenstand for debatt, vel vitende om at dette vil koste mellom 2,5 og 3 ganger dyrere enn det svært omstridte programmet som tok sikte på å lokalt bygge 12 ubåter av Attack-klasse avledet fra den franske Barracuda.

Som sådan merkes allerede konsekvensene på budsjettmessig tilgjengelighet for andre utstyrsprogrammer for de australske hærene, med visse reduksjoner i volum og noen ganger spektakulære utsettelser.

4 milliarder pund for BAE-systemet, Rolls-Royce og Babcock for etterfølgeren til den skarpsindige klassen

Til nå virket Storbritannia mindre utsatt for de skadelige effektene av dette ambisiøse programmet. I alle fall skulle Royal Navy snart begynne utformingen av fremtidige erstatninger for Astute-klassen SSN, hvis hovedenhet, HMS Astute, ble satt i drift i 2014, for 14 år siden, etter at kjølen var lagt.

Spennende klasse SSN-AUKUS
Skipene til SSN-AUKUS-programmet vil erstatte Royal Navy's SSN-er av dyktig klasse.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Ubåtflåte | Militære allianser | Militære marinekonstruksjoner

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler