På grunn av mangel på framsyn er europeiske våpenlagre for å støtte Ukraina kritisk oppbrukt

Etter Polen er det Italias og Storbritannias tur til å advare om utmatting av europeiske våpenlagre som potensielt kan overføres til Ukraina, mens konflikten ikke viser tegn til slutt. Utsiktene blir derfor enda mørkere for Kiev, mens Moskva viser seg, ikke uten grunn, å være tryggere enn noen gang på suksessen til sin militære operasjon. Det gjenstår imidlertid visse muligheter for land som Frankrike og Storbritannia til å snu det dødelige hendelsesforløpet.

Uttømmingen av europeiske våpenlagre: en forutsigbar, men ignorert situasjon

januar i fjor, Meta-Defense publiserte en artikkel som går imot den generelle ideen, og fremhever den avgjørende rollen som fornyelsen av russisk industriell forsvarsproduksjon vil ha i månedene som kommer, i fortsettelsen av konflikten.

En trussel identifisert fra januar 2023

Utover de fremtidige effektene av aktiviteten til store russiske forsvarsselskaper som tankspesialisten Uralvagonzavod, fremhevet artikkelen en stor svakhet i støttesystemet implementert av Vesten, og spesielt av europeerne, i deres støtte til Ukraina.

Disse overførte faktisk den gang, og fortsatt i dag, utstyr hentet fra hærlagre, oftest utstyr nær deklassifisering.

Uralvagonzavod
Russisk industriproduksjon er i dag den eneste relevante game changer rundt konflikten i Ukraina.

Disse bestandene, som gjorde det mulig for vestlige kansellier å reagere raskt på behovene uttrykt av Kiev, var på den annen side, og åpenbart, begrenset.

Artikkelen konkluderte med at for å støtte konflikten med Russland, var det da viktig for europeere å få på plass en industriell strategi som speilet som ble brukt av Moskva, som gjør det mulig å gi de ukrainske hærene det nødvendige materialet for å kompensere for økningen i progressiv makt av russiske hærer støttet av sin egen forsvarsindustri.

Dessverre for Kiev har europeerne ikke på noe tidspunkt tatt mål av risikoen og problemene. Verre var det at en følelse etter hvert festet seg i vestlige kansellier om at de russiske hærene var så uthulet at de ikke lenger ville representere en potensiell trussel på mange år.

Europeere, mellom passivitet og overdreven selvtillit

Faktisk, bortsett fra noen få land i Øst- og Nord-Europa, vendte mange europeiske land tilbake til ambisjonene som ble uttrykt noen måneder tidligere om igjen å utstyre seg med en konvensjonell væpnet styrke, dimensjonert og utstyrt for hypotese om en stor kamp i Europa.

Videre har ingen av disse landene forpliktet seg, individuelt eller kollektivt, til å bruke de industrielle midlene som sannsynligvis vil motvirke den russiske forsvarsindustrien, og Moskvas mellomlangsiktige strategi for å felle Ukraina.

T-90 ødelagt i Ukraina
Bildene av ødeleggelsen av russisk utstyr i Ukraina, og den overdrevent triumfalistiske diskursen noen ganger holdt om dette emnet, har feilaktig overbevist europeerne om de russiske hærenes svakhet.

Til slutt lever Kiev nå under trusselen om at Donald Trump muligens vil returnere til Det hvite hus i 2025, samt trusselen om en blokkering i Kongressen av republikanske representanter som sannsynligvis vil fryse amerikansk bistand til Ukraina raskt.

Det er i denne allerede svært angstfremkallende konteksten at flere kunngjøringer fra europeiske hovedsteder nylig har formørket bildet ytterligere.

Våpenlagre som kan overføres til Ukraina er i ferd med å gå tom i Polen, Italia og Storbritannia

For noen uker siden allerede, Warszawa kunngjorde at det heretter ikke ville være i stand til å levere våpen til Ukraina, etter å ha tømt lagrene til et minimumsnivå for å opprettholde forsvaret.

I begynnelsen av oktober var det den italienske forsvarsministerens tur, Guido Crosetto, for å advare om utmattelse av våpenlagre mobilisert for å støtte Ukraina. Ifølge ham gjorde Italia "alt det kunne" for å støtte Kiev, og var ikke lenger i stand til å overføre nytt utstyr uten å igjen true landets forsvar.

Samme dag, den britiske daglige The Telegraph siterte en "offisiell, men anonym" kilde, som i hovedsak sa det samme som den italienske ministeren, nemlig at de britiske hærene også hadde overført alt utstyret de kunne til de ukrainske hærene, og nå ikke lenger hadde noen mobiliserbare lager for å fortsette å gjøre det.

Ukrainske initiativ for å prøve å kompensere for vestlig utmattelse

Til tross for erklæringene fra den franske presidenten Emmanuel Macron på Grenada-toppmøtet, ser det ut til at europeere når grensene for sine lagre raskere, om ikke av det uttalte ønsket om å støtte Ukraina.

macron zelensky Grenada 2023
Den tilliten Emmanuel Macron har uttrykt overfor sin ukrainske kollega Volodymyr Zelensky angående europeisk støtte til Ukraina, ser ut til å være adskilt fra industrielle realiteter på det gamle kontinentet.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense-logo 93x93 2 Russisk-ukrainsk konflikt | Militære allianser | Forsvarsanalyse

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler