Vil SSN-AUKUS ha skinnet til fregattene i Hunter-klassen i Australia?

Den australske pressen har i flere uker ledet en kampanje med sikte på å undergrave grunnlaget for fregattprogrammet i Hunter-klassen, som ble tildelt britiske BAe i 2018. Dette gjelder som tidligere AS21 Redback IFV og potensielt F-35A , for å frigjøre kredittene som vil være avgjørende for å finansiere SSN-AUKUS atomangreps-ubåtprogrammet, og dets ekstraordinært høye kostnader for et land som tydeligvis ikke har midlene.

Som vi vet, lover det australske programmet med åtte atomangrepsubåter, som planlegger å anskaffe en flåte bestående av amerikanske Virginia-klasse SSNer og SSN-AUKUS designet og bygget sammen med Storbritannia, å bli langt og spesielt dyrt.

SSN-AUKUS-programmet vil konsumere 20 % av det australske forsvarsbudsjettet i 30 år.

Således, der det forrige SEA 1000-programmet var gjenstand for all kritikk på grunn av dets estimerte kostnad på 120 milliarder dollar for 12 ubåter, alle produsert lokalt, skulle det australske atomangreps-ubåtprogrammet ifølge de siste estimatene koste tre ganger dyrere enn levetiden til skipene.

En slik budsjettinnsats er ikke uten konsekvenser for et land hvis BNP er halvparten av Frankrike, og hvis befolkning er 60 % mindre. Med en forsvarsinnsats på 2,04 % av BNP for 50 milliarder dollar (australiere), eller 30 milliarder euro, vil landet måtte bruke mer enn 20 % av forsvarsutgiftene de neste 30 årene til å finansiere dette programmet alene.

Shortfin barracuda Naval Group SEA 1000
Australia var i utgangspunktet forventet å bygge 12 ubåter i angrepsklasse til en pris på litt over 100 milliarder dollar i løpet av programmets levetid. SSN-AUKUS-programmet vil koste mer enn 350 milliarder dollar for åtte skip.

Siden den australske forsvarsinnsatsen ikke vil kunne vokse mye lenger, er den eneste løsningen for landets ledere å finne budsjettmarginer innenfor landets hærer.

Kutt i programmer for å frigjøre nødvendige budsjettmarginer


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære marinekonstruksjoner | Militære allianser | Australia

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler