Hvorfor endrer det russiske 9M730 Burevestnik-missilet ingenting i den globale kjernefysiske ligningen?

President Vladimir Putin kunngjorde slutten på testingen av det atomdrevne 9M730 Burevestnik-missilet, et av den nye generasjonen våpen som ble presentert i 2018 under den russiske presidentkampanjen. Hvis missilet kan skryte av disse eksepsjonelle evnene, er det imidlertid ikke i stand til å endre den strategiske balansen, eller til og med avskrekkingsdoktrinene, til de utstyrte landene.

For litt over et år siden nå kunngjorde Moskva med store superlativer at Belgorod-atomubåten og dens ammunisjon, Poseidon-atomtorpedoen, ble tatt i bruk.

Poseidon, Kinzhal, Burevestnik: Vladimir Putins hemmelige våpen

Ved å stole for anledningen på fantasiene som ble formidlet av de angelsaksiske tabloidene, presenterte russisk propaganda deretter Belgorod-Poseidon-paret som et våpen som er i stand til å snu strategiske balanser, spesielt ved å skape enorme tsunamier som er i stand til å skape uovertruffen skade på motstående kystområder.

Som vi da viste, denne frykten var ikke basert på noe konkret, bortsett fra på den selvopprettholdte overdrivelsen fra en viss presse på jakt etter sensasjon.

Belgorod atomubåt Poseidon torpedo
Under presidentkampanjen i 2018 introduserte Vladimir Putin flere revolusjonære våpen, inkludert atomtorpedoen Poseidon som nå bevæpner atomubåten Belgorod.

Enda bedre, den strategiske virkeligheten ble på ingen måte forstyrret av ankomsten av dette våpenet, som var mindre effektivt enn eksisterende ICBM-er for å opprettholde globale balanser i hendene på de få utstyrte nasjonene.

Hvis ytterligere bevis var nødvendig for den mer oppsiktsvekkende enn militære karakteren til Poseidon-torpedoen, har ingen av de store nasjonene utstyrt med den forpliktet seg til å utvikle tilsvarende våpensystemer siden presentasjonen av Vladimir Putin i 2018.

9M730 Burevestnik-missilet med kjernefysisk-termisk fremdrift

I dag er det tur til Burevestnik-missilet, et av våpnene som ble presentert av den russiske presidenten som revolusjonært på sidelinjen av valgkampen i 2018, som skal kunngjøres så snart den er operativ, av samme Vladimir Putin, i anledning Valdai International Discussion Club.

9M730 Burevestnik-missilet er, ifølge russiske myndigheter, et atomdrevet kryssermissil, i stand til å reise flere titusenvis av kilometer for å nå målet sitt, og også bære en atomladning.

Denne rekkevidden, som er betydelig større enn for andre kryssermissiler, ville tillate den russiske generalstaben å programmere flybaner som er i stand til å omgå motsatte luftvernforsvar, til å treffe sine mål ved uventede tilnærminger, og derfor svakt beskyttet.

missil 9M730 Burevestnik
Burevestnik-missilet har flyegenskaper nær de til et tradisjonelt kryssermissil, bortsett fra en tidobling i rekkevidde.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 avskrekkende styrker | Hypersoniske våpen og missiler | Atomvåpen

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler