Den amerikanske hærens nye M1E3 Abrams-tank vil stole på en volumetrisk APS for å garantere overlevelse

Siden den amerikanske hæren kunngjorde at den var på vei mot en dyptgående transformasjon av det pansrede kjøretøyet kalt M1E3 Abrams for å markere dets forstyrrende natur, og kanselleringen av M1A2 SEPv4-versjonen anses for tung, har kunngjøringene mangedoblet seg over Atlanterhavet angående forventningene til den amerikanske hæren for sin nye kampvogn.

Kjennetegn på den amerikanske hæren M1E3 Abrams

Flere nøkkelfunksjoner ble annonsert under den første kunngjøringen fra visesekretær for hæren Gabe Camarillo i begynnelsen av september, spesielt at tanken må være lettere enn sin forfar, for å øke mobiliteten og redusere forbruket og det logistiske fotavtrykket.

Faktisk, over påfølgende utviklinger, økte den amerikanske Abrams fra 55 til 68 tonn, noe som absolutt forbedret effektiviteten og beskyttelsen, men økte forbruket betydelig, samtidig som den reduserte mobiliteten og hindret den i å bruke visse infrastrukturer.

Mer informasjon ble gitt av generalmajor Glenn Dean, som piloterer programmet for den amerikanske hæren, under et intervju gitt til den amerikanske siden Defensenews.com.

M1E3 Abrams-tankene vil erstatte M1A2 som er i drift
Beskyttelsen som tilbys av en APS som det israelske Trophy-systemet beskytter ikke mot trusler.

Vi får dermed vite at utover økt mobilitet, vil det gjøres en spesiell innsats i utformingen av den nye tanken, for å redusere dens logistiske fotavtrykk betydelig, enten det gjelder drivstoff eller vedlikehold av det pansrede kjøretøyet, blir svært restriktiv med årene.

En volumetrisk APS for å beskytte mot dykkertrusler

En ny nøkkelfunksjon til M1E3 ble avslørt ved samme anledning. Faktisk, for generaldekan, må den nye Abrams være beskyttet av et aktivt beskyttelsessystem (APS). I motsetning til det som var planlagt med M2SEPv4, er imidlertid Leopard 2A8 eller Challenger 3, må denne beskyttelsen være volumetrisk og i stand til å håndtere trusler som kommer ovenfra.

Faktum er at det ser ut til at i Ukraina, men også mye mer nylig i Israel, var de fleste stridsvognene som ble ødelagt enten av lurende ammunisjon, dykkerraketter som Javelin, samt, i mange tilfeller, av enkle kommersielle droner utstyrt med fallbare ladninger, som antitankraketter.

En israelsk Merkava ødelagt av en antitankrakett som ble sluppet av en lett drone. Legg merke til Trophy-systemradaren som ikke var til nytte her.

Imidlertid har alle stridsvognene som er i bruk i dag lite rustning på taket, mens de sjeldne stridsvognene utstyrt med en hard kill APS, som den israelske Merkava, kun er beskyttet av dette systemet mot direkte ild.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 MBT Battle Tanks | Tyskland | Israelsk-palestinsk konflikt

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler