Den europeiske hangarskiphypotesen dukker opp igjen i Brussel

Thierry Breton, kommissæren for det indre marked, viste nok en gang til muligheten for å føde et europeisk hangarskip, mens han presenterte hovedlinjene i det europeiske forsvarsinvesteringsprogrammet som er ment å være historisk. Hypotesen om å bygge og implementere et hangarskip på europeisk nivå, som ble reist gjentatte ganger i flere år, har alltid støtt på mange vanskeligheter, noen av dem lammende. Men ved å gå bort fra den trivielle visjonen til dette programmet, kan man tenke seg realistiske og effektive løsninger for å gi det substans.

De europeiske marinene har for tiden tre hangarskip, HMS Dronning Elizabeth og HMS Prince of Walles British and the Charles de Gaulle fransk, det eneste skipet utstyrt med katapulter, arrestasjonslinjer og kjernefysisk fremdrift på det gamle kontinentet.

I tillegg kommer tre hangarskip, Cavour og italienske TriesteOg den spanske Juan Carlos I. I likhet med de britiske skipene har disse ikke katapulter eller arresteringslinjer, og kan derfor kun bruke helikoptre eller Harrier eller F-35B kort eller vertikal startjagerfly.

Byggekostnadene til disse skipene, deres eskorte og deres ombord flygruppe, samt bemanningen som kreves for å implementere dem, begrenser mulighetene for å utvide denne flåten betydelig.

En uensartet og ukoordinert flåte av hangarskip i Europa

På spørsmål om emnet av forsvarskomiteen til den franske nasjonalforsamlingen, innrømmet admiral Nicolas Vaujour at det sannsynligvis ville være utenfor rekkevidden for den franske marinen å utstyre seg meden andre generasjon kjernefysiske hangarskip, sistnevnte har verken budsjettressurser eller menneskelige ressurser til å oppnå dette.

Det europeiske hangarskipet Charles de Gaulle og HMS Queen Elizabeth
Med tre hangarskip og tre hangarskip er den europeiske marineflyflåten den nest største marinestyrken i dette området på planeten.

Imidlertid, og som vist av nødavgangen til USS Gerald Ford og dens eskorte, på et mellomlanding i Marseille og Toulon, for å utplassere utenfor kysten av Israel, tilbyr hangarskipet og dets ombordværende luftgruppe unike politiske og militære midler på mange områder.

Til dags dato har imidlertid fordelingen og mangelen på koordinering av europeiske mariner, men også av landene selv, betydelig vanskeliggjort utnyttelsen av denne flåten, selv om den er betydelig, siden den andre marineflyflåten på planeten bak den til USA.

Det er i denne sammenheng at en hypotese regelmessig dukker opp igjen på europeisk nivå, nemlig muligheten for å bygge og implementere ett eller flere hangarskip på europeisk nivå, snarere enn på europeisk nivå.

Thierry Breton avdekker ideen om det europeiske hangarskipet

Dette er tatt frem igjen, av kommisjonæren for det indre marked, Thierry Breton, spesielt ansvarlig for industri- og teknologipolitikk på EU-nivå.

Denne kunngjøringen kom da EU-kommissæren presenterte begynnelsen på det som vil bli det nye europeiske investeringsprogrammet i forsvarsutstyr, som han lover å være mer ambisiøst enn noen gang, for å svare på den raske utviklingen i den internasjonale sikkerhetssituasjonen.

Ideen om et europeisk hangarskip er ikke ny, og hadde til og med i sin tid fått godkjenning fra noen av de viktigste europeiske maktene, i dette tilfellet Tyskland gjennom stemmen til Angela Merkel i 2018, da hun og Frankrike var mye bedre samkjørt enn de er i dag.

PAN Charles de Gaulle og FREMM Aquitaine klasse fregatt
Med et enkelt hangarskip kan den franske marinen bare garantere operativ varighet for sin transportørgruppe halve tiden.

Men utover europeiske ambisjoner og ambisjoner, bør bygging og implementering av et hangarskip på europeisk nivå stå overfor svært betydelige utfordringer.

En gjenganger, men veldig vanskelig å gjennomføre


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Porte-avions | Alliances militaires | Analyses Défense

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler