Hva har Moskva lovet Iran og Nord-Korea for deres militære hjelp til Russland?

John Kirby, talspersonen for det amerikanske nasjonale sikkerhetsrådet, presenterte en serie dokumenter for å støtte hypotesen om militær hjelp til Russland gitt av Nord-Korea, spesielt i form av overføringer av tallrike containere med ammunisjonsartilleri, denne fredagen 13. oktober.

Denne støtten minner om den som ble oppnådd fra starten av russisk aggresjon mot Ukraina, fra Iran, spesielt i form av svært langdistanse Shahed 136 angrepsdroner, mye brukt siden.

Men hvis det er relativt enkelt å fastslå arten av iransk og nordkoreansk militærhjelp til Russland, forblir arten av motpartene som tilbys av Moskva uklare for øyeblikket, selv om disse etter all sannsynlighet vil være av bare tre typer.

Selv om begge benekter det, har bevis fortsatt å samle seg i flere måneder angående den militære bistanden gitt av Teheran først, deretter av Pyongyang, deretter til Russland, for å støtte dens militære innsats i Ukraina.

Militær bistand til Russland fra Iran og Nord-Korea

Dermed viste tallrike rusk og elementer samlet av de ukrainske styrkene at Iran faktisk hadde levert flere hundre svært langtrekkende Shahed 136-angrepsdroner til Moskva, og tillot russiske selskaper å kopiere de fleste av elementene deres for å designe Geranium-angrepsdronen.

Militær hjelp til Russland: Shahed 136
Den iranske Shahed 136 tillot russiske hærer å omgå effektive ukrainske anti-fly- og anti-missilforsvar, og å angripe visse sivile infrastrukturer til lavere pris.

Mer nylig, følgeret svært omtalt besøk av Kim Jong-un, den nordkoreanske lederen, i Moskva, kunngjorde det amerikanske nasjonale sikkerhetsrådet at det hadde innhentet udiskutable elementer vedr Nord-Korea sender tusen containere med jernbane til Russland.

Ifølge amerikansk etterretning skal dette være militært utstyr og spesielt ammunisjon, mens de ukrainske hærene for første gang på 20 måneders krig avfyrte flere artillerigranater enn den russiske hæren forrige uke.

Hvis denne iranske og nordkoreanske bistanden sannsynligvis ikke er avgjørende for fremtiden til konflikten i Ukraina, selv om den spiller en vesentlig rolle, har den absolutt ikke blitt oppnådd uten kompensasjon fra Moskva.

Tatt i betraktning de svært spesifikke situasjonene til disse to landene, på indeksen og under sanksjoner fra det internasjonale samfunnet, og truslene som deres ledere tror de er utsatt for, kan kompensasjonen som Pyongyang og Teheran har oppnådd fra Kreml, være av tre typer.

Russisk veto i FNs sikkerhetsråd

Den første, og ikke minst, er basert på Russlands sete som permanent medlem av FNs sikkerhetsråd, og fremfor alt på den permanente vetoretten som er knyttet til denne posisjonen i hendene på bare fem land (Kina, USA). -USA, Frankrike, Storbritannia og Russland).

FNs sikkerhetsråd e1603714185404 Russland | Forsvarsnyheter | Russisk-ukrainsk konflikt
Russisk støtte til FNs sikkerhetsråd vil tillate Teheran og Pyongyang å se internasjonale sanksjoner uthules over tid, i det minste utenfor vestblokken.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Russland | Forsvarsnyheter | Russisk-ukrainsk konflikt

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler