Franske og taiwanske Mirage 2000-5-piloter trener sammen i Taiwan

Som hvert år, en delegasjon av franske Mirage 2000-5 piloter, aktive men også pensjonerte, besøkte Taiwan i høst, for en utveksling og felles øvelser rundt jagerflyet implementert av den franske luft- og romstyrken, og av det taiwanske luftforsvaret.

De franske og taiwanske pilotene var dermed i stand til å danne blandede team, for å sammenligne deres erfaringer og tilegnet kunnskap, under øvelser som ble holdt i luftrommet på den autonome øya.

Mirage 2000 vs F-16: den franske jagerflyen vinner under øvelser

Ved denne anledningen var Mirage 2000-5s motstandere av F-16 Block 20s fra den 17. kampskvadronen som tilhørte den 5. taiwanske jagerfløyen under forskjellige luftvernscenarier.

Nok en gang viste Dassault Aviation enmotors deltavingejager seg å være veldig effektiv, og registrerte det simulerte tapet av et enkelt jagerfly, mot ødeleggelsen av hele den motsatte skvadronen som består av F-16Vs.

Mirage 2000-5
Mirage 2000-5 er fortsatt et av de mest effektive flyene for avlyttingsoppdraget i dag.

Faktum er at selv om den eldes, fortsetter Mirage 2000-5 og dens MICA IR- og EM-missiler å representere hjertet av taiwansk luftforsvar, spesielt i stor høyde, hvor ytelsen til den franske bisoniske jagerflyen er høyest.

Det er interessant å merke seg at til tross for press fra Beijing, sender det franske luftvåpenet fortsatt en delegasjon av piloter til den autonome øya hvert år, slik at de to luftstyrkene kan utveksle verdifulle erfaringer i disse tider med økende spenning.

The Mirage 2000-5: en spesialist på avlytting i høye høyder

Fremfor alt tyder alt på at konseptet til Mirage 2000, et høyytelses enmotors jagerfly, spesialist på avskjæring i høye høyder, i dag finner gunst hos luftstyrkene som inntil nylig bare sverget til tyngre enheter og over. alt mye mer allsidig.

Faktisk, utformingen av et jagerfly som er i stand til å nå og overgå Mach 2, og som fungerer effektivt over 15 000 meter, krever enten et veldig tungt og veldig dyrt fly, slik som F-15 eller Mig-31, et jagerfly optimalisert for dette oppdrag, som Mirage 2000.

Etter sovjetblokkens fall ble imidlertid behovet for avskjærere i stand til å forsvare luftrommet raskt redusert, til fordel for fly som var i stand til å utføre luftstøtteoperasjoner, dype angrep eller til og med overvåkingsoppdrag. av luftvernsystemer fortsatte å øke.

Mirage 2000-5 gresk
I 1996 skjøt en gresk Mirage 2000 ned en tyrkisk to-seters F-16D og drepte en av pilotene.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Air Superiority | Forsvarsnyheter | Jagerfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler