Det pakistanske ballistiske missilet og Mirvé Ababeel-missilet skal snart være operativt?

Det var i 2017 at Pakistan offentliggjorde utviklingen av et nytt mellomdistanse ballistisk missil, Ababeel-missilet. Med en rekkevidde på 2200 km når ikke dette missilet de 2750 km av Shaheen-III utviklet siden tidlig på 2000-tallet, og hvis første test fant sted i 2015.

Ababeel utgjør imidlertid et avgjørende skritt i utviklingen av den pakistanske kjernefysiske triaden, slik tilfellet er med Babur-3 middels skiftende kryssermissil som skal utstyre Agosta-90B ubåter fra den pakistanske marinen.

En effet, missilet fører med seg en avgjørende utvikling for landets avskrekking, speilingen. Under dette ofte brukte barbariet skjuler det seg forkortelsen MIRV som står for Multiple Independently Targetable Reentry Vehicle, det vil si et uavhengig atmosfærisk reentry and strike vehicle.

ABABEEL-missilet, det første pakistanske MRBM utstyrt med MIRV

Konkret, der Shaheen-III, eller Babur-3, kan bære et kjernefysisk stridshode på 5 til 40 kt, kan Ababeel transportere tre kjøretøyer som hver bærer et stridshode med samme kraft og en masse på 500 kg, og som hver er i stand til å treffer et annet mål.

Ifølge pakistanske myndigheter kan missilet også bære, om nødvendig, opptil 10 MIRV-er som veier 185 kg, denne gangen bevæpnet med en konvensjonell ladning.

Ababeel-missilet er etterfølgeren til den pakistanske Shaheen-III MRBM
Med en rekkevidde på 2 km er Shaheen-III MRBM det ballistiske missilet med lengst rekkevidde i Pakistans arsenal.

Hvis Islamabad hadde utført den første testen av et MIRV-system i januar 2017, vil den vellykkede prøveskytingen av Ababeel-missilet bringe MRBM (Medium Range Ballistic Missile) i bruk med en rekkevidde på 1000 til 3000 km), og spesielt speilsystemet inne den pakistanske atomtriaden.

Faktisk kan eiendelene som for tiden er i tjeneste i de pakistanske hærene potensielt bli fanget opp av luftvern- og antimissilskjoldet som for tiden er utplassert i India, som består av flere lag som strekker seg fra ERADS og ERSAM anti-ballistisk system utviklet av DRDO, til S-400 anskaffet fra Russland.

Trosser indisk anti-ballistisk forsvar

Faktisk, ansporet av den kinesiske trusselen, har de indiske hærene betydelig økt sine kapasiteter i dette området, til det punktet at de representerer en trussel mot den strategiske balansen mellom de to fiendtlige brødrene på det asiatiske kontinentet.

I denne sammenhengen representerer det å ha et MIRV-kapabelt missil et effektivt middel for Pakistan til å gjenopprette en viss form for strategisk balanse med naboen, som har betydelig større ressurser.

ERADS India DRDO
Det indiske ERDAS-systemet anskaffer gradvis avskjærere som er i stand til å motvirke trusler av typen MRBM og IRBM.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 avskrekkende styrker | Atomvåpen | Strategiske våpen

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler