Nederland bestilte 14 H225M Caracal-helikoptre fra Frankrike

I juni, Nederland kunngjorde at de hadde valgt manøvreringshelikopteret H225M Caracal fra Airbus Helicopters, for å erstatte de 12 AS532 Cougars i tjeneste med Royal Netherlands Air Force for transport- og kampsøke- og redningsoppdrag.

Flyet, bygget i Marignane, ble foretrukket fremfor UH-60M Black Hawk fra det amerikanske selskapet Sikorsky, etter en avansert evaluering for best mulig å møte forventningene til spesialstyrkene, og det store utvalget av oppdrag og miljø der de kan bli pålagt å utvikle seg.

Ordre på 14 H225M Caracals for nederlandske spesialstyrker signert 1. oktober

I følge det nederlandske forsvarsdepartementet ble en rekke kriterier evaluert med tanke på ytelse (hastighet, tak, lastekapasitet, handlingsområde), operativ bruk (kabinstørrelse, rekonfigureringskapasitet, påfyllingsflyging, etc.), allsidighet (bruk i forskjellige miljøer inkludert marine) og til og med bærekraftig utvikling (bruk av 30 % biodrivstoff).

H225M Caracal A400M Påfylling av drivstoff under flyging
Caracal har en evne til å fylle drivstoff under flyging, noe som gjør den til en enhet spesielt egnet for spesialstyrkeoppdrag.

I tillegg er Airbus Helicopters forpliktet til å garantere tilgjengeligheten til 9 av de 14 flyene som er anskaffet for operasjons- og treningsoppdrag. Dette er et spesielt ømtålig tema, som den europeiske flyprodusenten nå må gjøre betydelige anstrengelser for å kompensere for det dårlige bildet etter NH90 i dette området.

Uansett, bestillingen for de 14 enhetene ble signert 1. oktober 2023, ifølge Airbus Helicopters, som nå venter på betaling av depositumet på 30 % for å tre i kraft. Leveranser vil finne sted i 2028, med flyene som forventes å nå Gilze-Rijen flybase, for å settes i drift i 2030.

Dette er den 12. kunden til H225M Caracal, den endelige utviklingen av Super Puma, som ble tatt i bruk i 2005. De franske hærene bruker 17 eksempler også dedikert til spesialstyrker, inkludert 7 for kampredningsoppdrag innenfor skvadronen EH/67 Pyrénées of luft- og romstyrken, og åtte innenfor 4. kamphelikopterregiment til hærens spesialstyrker.

Ytelsen til Airbus Helicopters Caracal

Enheten er nesten 20 meter lang og har en 5-blads hovedrotor som måler 16,2 m i diameter. Den har en tommasse på 5,3 tonn, og kan transportere 5,6 tonn nyttelast, spesielt takket være en stor hytte som har plass til opptil 29 soldater.

H225M er også et av de sjeldne helikoptrene som er kvalifisert for tanking under flyging, først fra en H-130 Hercule, og mer nylig med en A400M omgjort til en tankversjon.

H225M Caracal franske spesialstyrker
Franske spesialstyrker bruker 17 Caracal-helikoptre

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militær planlegging og planer | Konstruksjon av militære helikoptre | Våpeneksport

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler