Kan etterfølgeren til PHA Mistral kompensere for fraværet av et andre fransk hangarskip i 2040?

199 meter lang med en meter bjelke (største bredde) på 32 meter, PHA Mistral er de mest imponerende kampskipene i den franske marinen med unntak av atomhangarskipet Charles de Gaulle. Hvis erstatningen av sistnevnte med PANG allerede er i gang, er etterfølgeren til de tre Mistralene, som ble satt i drift mellom 2005 og 2012, ennå ikke startet.

Nyere teknologiske og kapasitetsutviklinger gjør det imidlertid mulig å se for seg design av skip som går langt utover oppdraget til PHA-ene i dag, spesielt for å gjøre det mulig å overvinne handikapene forårsaket av det eneste franske hangarskipet, samtidig som de reduserer begrensningene som et andre hangarskip ville påtvinge den franske marinen.

PHA Mistral, disse doblene til PAN Charles de Gaulle for den franske marinen

Siden deres ankomst til den nasjonale marinen, Mistral PHA har ved en rekke anledninger fungert som en operativ backup til hangarskipet Charles de Gaulle, da det ikke var tilgjengelig.

Enten utenfor kysten av Libya i 2011, eller Gazelle- og Tiger-helikoptrene til ALAT utplassert ombord på BPC Tonnerre (Projection and Command Building, tidligere navn på PHA), utførte mange nattangrep mot libyske regulære tropper under operasjon Harmattan. , eller under utplassering av Tonnerre, igjen, i det østlige Middelhavet i 2020 å inneholde tyrkiske ambisjoner, mens Charles de Gaulle var i IPER, tok Mistrals jevnlig over fra det eneste franske atom hangarskipet.

PHA Mistral FREMM
Ved flere anledninger satte Frankrike inn et skip i Mistral-klassen for å kompensere for utilgjengeligheten til dets eneste hangarskip, Charles de Gaulle.

Det er klart at de operative egenskapene som tilbys av Mistral skiller seg betydelig fra hangarskipets. Dermed har ikke skipet et fastvinget fly, og er i dag begrenset til bruk av helikoptre og droner.

Som et resultat er den ikke i stand til å utplassere en kamppatrulje for å sikre luftoverlegenhet rundt sin marinegruppe, og heller ikke å utføre tunge angrep mot motstanderen, spesielt i dens dybde.

Den var dessuten ikke designet for å operere direkte i engasjementssonen, noe som fremgår av dens svake selvforsvarsevne begrenset til CIWS SIMBAD-systemer bevæpnet med Mistral-missiler.

På den annen side, på grunn av dimensjonene, mannskapet og kommandomidlene, fungerer det oftest som et flaggskip for den franske eller internasjonale flotiljen, de berømte Capital Ships.

Hvis Charles de Gaulle ble tatt i bruk i 2001, og må erstattes av PANG i 2038, gikk Mistral, leder av serien av den samme klassen, i bruk i 2005. Fra da av må den også skiftes ut ca. 2040.

Droneskip, lett hangarskip... Hvilke alternativer for etterfølgeren til Mistrals?

For øyeblikket har ikke arbeidet med å designe etterfølgeren til Mistral-klassen startet. Men mye mer enn Charles de Gaulle og dens etterfølger, PANG, er den teknologiske og doktrinære utviklingen rundt store amfibiske angrepsskip betydelig viktigere enn hangarskipene.

Dermed ga den raske fremgangen innen droner opphav til et nytt konsept for skip, dronebæreren. Enten det er kombinert med amfibiske evner eller ikke, bruker dronebæreren kampdroner med faste vinger, som er i stand til å utføre visse oppdrag som erstatter jakten om bord.

TDG Anadolu, Ivan Rogoff, Type 76: Konseptet med kampdronebærere blir mer populært over hele verden

Flere land har allerede beveget seg i denne retningen. Dette er tilfellet for Tyrkia med TCG Anadolu. Opprinnelig ment å operere amerikanske F-35B-er, flaggskipet til den tyrkiske flåten, som ble tatt i bruk i april 2023, ble transformert for å romme og distribuere fastvingede droner da Washington kastet ut Ankara fra JSF-programmet.

Baykar Kizilelma
For å bevæpne TGD Anadolu har Tyrkias Baykar utviklet Kizilelma transonisk kampdrone

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Porte-avions | Actualités Défense | Assaut amphibie

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler